Innovatiemakelaarsregeling

Een innovatiemakelaar kan meedenken met mkb’ers die willen innoveren binnen het missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid. Zij kunnen meedenken over bijvoorbeeld het proces, de inhoud, het netwerk en de financiering van projecten. Zij doen dit door innovatiesessies te organiseren, door 1 op 1 begeleiding of door je te begeleiden in een validatietraject.

Voorwaarden
De inzet van de innovatiemakelaar moet passen binnen de KIA Veerkracht en richt zich op innovatie van producten, processen of diensten die ingaan op een van de maatschappelijke uitdaging.

Vragen?
Heb je vragen over de innovatiemakelaars? Neem dan contact op met Johanneke Minnema

Als je contact met ons opneemt ga je daarmee akkoord met onze privacystatement. Daarnaast geef je ons toestemming om je vraag te delen met een van onze innovatiemakelaars. Acquisitie naar aanleiding van deze regeling wordt niet op prijs gesteld.


Wie zijn onze innovatiemakelaars?

 • Modint: Innovaties in kleding en textiel

  Makelen en schakelen: adviseurs van Modint verzorgen strategische innovatie sessies in je bedrijf. Waar nodig worden externe partijen, ook met 100% subsidie, ingeschakeld. Via een innovatiesessie word je heel efficiënt op nieuwe ideeën gebracht: hoe en waar voeg je waarde toe en blijf je relevant voor klanten.

  Meer weten? Kijk op www.modint.nl of mail naar Rens Tap.

 • iStock-1089326536 vrouw rok dans mode
 • iStock-637394534 festival
 • Innofest: Test je innovatie op een Living lab

  Innofest koppelt innovaties voor een duurzamere en socialere wereld aan een testplek in de praktijk. Ze zijn gespecialiseerd in het zo praktisch mogelijk maken van validatie. Tijdens innolessen worden ondernemers klaargestoomd voor de test, waardoor er veel geleerd kan worden in korte tijd. De ondernemer wordt ondersteund door een producent die zorgt dat testvraag en living lab naadloos op elkaar aansluiten. Bovendien beschikt Innofest over een netwerk dat ze graag met ondernemers delen.

  Meer weten? Kijk op www.innofest.co of mail Christiaan Glerum

 • Media Perspectives: platform voor media en innovatie

  Media Perspectives verbindt talent, bedrijven, organisaties en overheden met een veelvoud van programma’s en activiteiten. MKB-ers die met informatie- of mediatechnologie oplossingen kunnen bieden voor maatschappelijke uitdagingen en die een innovatievraag hebben of samenwerking zoeken met andere partijen, helpen wij graag verder met onze kennis en uitgebreide netwerk. Meer weten? Kijk op www.mediaperspectives.nl of mail rick@mediaperspectives.nl

 • MediaPerspectives

Resultaten 2019

De MIT Innovatiemakelaars regeling leverde in 2019 prachtige cases en resultaten op! Uiteindelijk zijn door 4 netwerken/brancheorganisaties binnen de creatieve industrie in het kader van de MIT Innovatiemakelaars regeling diverse adviestrajecten doorlopen met een groot aantal MKB bedrijven. Ben je benieuwd wat er zoal bereikt is? We lichten een aantal spraakmakende cases uit.

 • iStock-637394534 festival

  Tensail - Innofest

 • iStock-1089326536 vrouw rok dans mode

  Modint - digitale productontwikkeling voor de mode industrie

 • iStock-546000196 textiel stof mode fashion

  Modint - SIM

 • CoverStories

  MediaPerspectives - Coverstories

 • NL NextFashion & Textiles

  Modint - Figuranova foundation

 • iStock-494388654 festival mensen people crowd cultuur

  Open House - EVI