Design Research & Innovation Festival

DRIVE 2021

DRIVE komt er weer aan! Net als vorig jaar strijkt het Design Research & Innovation Festival dit jaar neer in De Effenaar, tijdens de Dutch Design Week. En net als vorig jaar maken we er - samen met Design United - een hybride en interactief evenement van, waar jij vanuit huis bij aan kunt schuiven. Vijf thema's in vijf dagen. DRIVE vindt plaats van 18 tot en met 22 oktober 2021 en zal dagelijks live uitgezonden worden tussen 10.30 en 11.30 uur. Mis het niet!

Tijdens DRIVE zetten we al sinds 2013 elk jaar weer vernieuwende projecten en projectresultaten op het grensvlak van kennis en innovatie in de spotlight. Deze projecten zijn van ontwerpers, van onderzoekers of liefst nog van een consortium waar beide inzitten. De projecten hebben resultaten opgeleverd die niet alleen belangrijk waren voor het project zelf maar ook voor toekomstige uitdagingen. Inzichten die bijvoorbeeld gaan over nieuwe methoden en manieren van betrokkenheid creƫren, verlangen aanwakkeren, waardecreatie of die zelfs tot systeemverandering aanzetten.

Inschrijvingen geopend!

Vanaf donderdag 29 juli kun je je inschrijven voor de online sessie(s) van je keuze. Klik hieronder op het thema, op die pagina kun je je inschrijven voor de sessie.

DRIVE: de thema's

Benieuwd welke thema's aan bod komen? Kijk hieronder!


De Embassies

De DRIVE-sessies worden geprogrammeerd in samenwerking met verschillende Embassies van het World Design Embassy-programma. WDE zet met al haar partners; zowel ontwerpers als publieke en private partijen, jaarlijks verschillende thematische exposities neer. Hiermee stonden de maatschappelijke uitdagingen zowel fysiek als figuurlijk centraal op de Dutch Design Week. Door DRIVE dit jaar aan de Embassies te koppelen, versterkten we onze gezamenlijke boodschap dat de creatieve industrie met kennis en innovatie en een mensgerichte benadering bijdraagt aan oplossingen voor maatschappelijk uitdagingen.

Het laatste DRIVE nieuws

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond DRIVE? Schrijf je in voor de DRIVE nieuwsbrief!

Klik hier

En volg CLICKNL en DRIVE op Twitter & LinkedIn!


  • DRIVE blokje
    Onderzoeksresultaten 2020

    Resultaten van de DRIVE 2020 thema's

  • PERS
  • DRIVE 2020 - Health

    DRIVE 2021 - Sprekers gezocht

  • Over de Missiethema's