Design Research & Innovation Festival

SAVE THE DATE

DRIVE is terug! Het jaarlijkse Design Research & Innovation Festival dat wordt georganiseerd door CLICKNL en 4TU.Design United brengt jou ook dit jaar state-of-the-art kennis en inspiratie uit de ontwerpsector. DRIVE Festival vindt plaats van 24 tot 28 oktober, tijdens de Dutch Design Week, vanuit de Effenaar in Eindhoven. Net als vorig jaar kun je zowel fysiek als online deelnemen.

Tijdens DRIVE 2022 staan de grote kansen voor de creatieve industrie centraal. Kansen om als sector sterker te worden, kansen om de maatschappij vooruit te helpen en kansen om andere sectoren te helpen innoveren. Van het ontwikkelen van immersieve ervaringen om bewustzijn te genereren tot nieuwe businessmodellen voor een circulaire wereld, en van het effect van goed ontwerp in de stad tot ruimte bieden aan experiment.

Programma

DRIVE start iedere dag om 10:00 uur en eindigt om 14:00 uur. Dit is inclusief een (besloten) werksessie. De live talkshow is een openbaar event en begint dagelijks om 10:30 uur. Je kunt de talkshow zowel fysiek als online bijwonen. Fysiek aanwezig zijn tijdens ons festival kan, echter zijn er niet veel plekken te vergeven. Wil jij erbij zijn? Je mag hiervoor mailen naar drive@clicknl.nl. Je wordt dan op een lotinglijst geplaatst. Vanuit huis aanschuiven (online) is voor iedereen mogelijk.

De themadagen van dit jaar

DRIVE 2021-Mobility-leeg

5 THEMA'S

 • Maandag 24/10: we duiken de diepte in met hoe we bij kunnen dragen aan maatschappelijke innovatie;

 • Dinsdag 25/10: we leren van ontwerpen van en voor de publieke ruimte en het effect daarvan op ons als mens;

 • Woensdag 26/10: we bespreken circulair ontwerp, en de gevolgen daarvan;

 • Donderdag 27/10: we verkennen de mogelijke impact van immersieve content in zowel de digitale als fysieke wereld;

 • Vrijdag 28/10: we laten je met diverse soorten van experimenteeromgevingen kennismaken, waarbij ontwerp centraal staat.

CALL FOR ENTRIES

Hoewel we al wat goede ideeën hebben, horen we het graag als jij een project hebt wat gepresenteerd móet worden omdat het perfect bij één van de themadagen past, of gewoon te belangrijk is om over het hoofd te zien.

Sta bij ons op het podium

DRIVE Live Sessions

Voordat je jezelf aanmeldt voor een live sessie, leggen we je graag uit wat we bieden en wat we zoeken.

We bieden de mogelijkheid om…

 • Je verhaal in 10 minuten te vertellen aan een publiek van creatieve professionals en onderzoekers, die je verhaal hybride zullen volgen. In een presentatie- of interviewvorm.
 • Deel uit te maken van een dag met experts om je heen, aan wie je niet alleen je verhaal doet maar met wie je ook daarna nog verder kunt/mag/moet praten: een fantastische netwerkgelegenheid met een super netwerk.
 • En als we eerlijk zijn; een beetje reclame voor je talk vooraf en een video van je talk achteraf!

We zoeken projecten…

 • Met resultaten op één van de volgende thema’s: Maatschappelijk Innovatie, Kwaliteit van Leefomgeving, Circulair Ontwerp en Verdienmodellen, Immersive Content en Experimenteeromgevingen.
 • Met een kenniscomponent: welke nieuwe ontwerpkennis heb je ontwikkeld die van belang is voor de sector?
 • Waaraan het liefst meerdere partners samenwerkten (b.v. meerdere bedrijven of een samenwerking met een overheid of een onderzoeker van een kennisinstelling).

Ga naar het aanmeldformulier.

Host een werksessie

Work Sessions

Voordat jij jezelf aanmeldt voor een werksessie, leggen we je graag uit wat we bieden en wat we zoeken.

We bieden de mogelijkheid om…

 • Je case te behandelen met zo’n 10-15 experts. In de vorm waarvan jij denkt dat die het beste bij je case past: een discussie, een echte werksessie of iets anders.
 • Deel uit te maken van een dag met experts om je heen, aan wie je niet alleen je verhaal doet maar met wie je ook daarna nog verder kunt/mag/moet praten: een fantastische netwerkgelegenheid met een super netwerk.

We zoeken cases…

 • Passend bij één van de volgende thema’s: Maatschappelijk Innovatie, Kwaliteit van Leefomgeving, Circulair Ontwerp en Verdienmodellen, Immersive Content en Experimenteeromgevingen.
 • Die echt baat hebben bij een werksessie in oktober. Om net die volgende stap te kunnen zetten, waardoor je project/programma/methode nóg sterker wordt, en jij meer kennis voor de sector ontwikkelt. Denk bijvoorbeeld aan een feedbacksessie over een nieuwe methode, een sparringssessie met betrekking tot een nieuw onderzoek of het verkennen van nieuwe partners voor een programma of project.

Ga naar het aanmeldformulier.

 • 24 tot en met 28 oktober

  De thema's van DRIVE 2022

Het laatste DRIVE Festival nieuws

Niets missen van DRIVE Festival updates en programma-toevoegingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Klik hier

En volg CLICKNL en DRIVE op Twitter & LinkedIn!