Design Research & Innovation Festival

DRIVE IS TERUG!

Het jaarlijkse Design Research & Innovation Festival dat wordt georganiseerd door CLICKNL en 4TU.Design United brengt jou ook dit jaar state-of-the-art kennis en inspiratie uit de ontwerpsector. DRIVE Festival vindt plaats van 24 tot 28 oktober, tijdens de Dutch Design Week, vanuit de Effenaar in Eindhoven. Net als vorig jaar kun je zowel fysiek als online deelnemen.

Tijdens DRIVE 2022 staan de grote kansen voor de creatieve industrie centraal. Kansen om als sector sterker te worden, kansen om de maatschappij vooruit te helpen en kansen om andere sectoren te helpen innoveren. Van het ontwikkelen van immersieve ervaringen om bewustzijn te genereren tot nieuwe businessmodellen voor een circulaire wereld, en van het effect van goed ontwerp in de stad tot ruimte bieden aan experiment.

Programma

DRIVE start iedere dag om 10:00 uur en eindigt om 14:00 uur. Dit is inclusief een (besloten) werksessie. De live talkshow is een openbaar event en begint dagelijks om 10:30 uur. Je kunt de talkshow zowel fysiek als online bijwonen. Fysiek aanwezig zijn tijdens ons festival kan, echter zijn er niet veel plekken te vergeven. Wil jij erbij zijn? Je mag hiervoor mailen naar drive@clicknl.nl. Je wordt dan op een lotinglijst geplaatst. Vanuit huis aanschuiven (online) is voor iedereen mogelijk.

Wil jij één of meerdere DRIVE Live dagen volgen via de livestream? Schrijf jezelf in en ontvang één week voor DRIVE de link naar de livestream in je mailbox!

MELD JEZELF AAN

De themadagen van dit jaar

Thema's

5 THEMA'S

  • Maandag 24/10: we duiken de diepte in met hoe we bij kunnen dragen aan maatschappelijke innovatie;

  • Dinsdag 25/10: we leren van ontwerpen van en voor de publieke ruimte en het effect daarvan op ons als mens;

  • Woensdag 26/10: we bespreken circulair ontwerp, en de gevolgen daarvan;

  • Donderdag 27/10: we verkennen de mogelijke impact van immersieve content in zowel de digitale als fysieke wereld;

  • Vrijdag 28/10: we laten je met diverse soorten van experimenteeromgevingen kennismaken, waarbij ontwerp centraal staat.

Sprekers

DRIVE verwelkomt iedere dag vier sprekers -dus 20 in totaal- op het podium. Dit zijn onze eerste sprekers.

Thema's

Duik in de thema's van dit jaar

  • 24 tot en met 28 oktober

    De thema's van DRIVE 2022

Het laatste DRIVE Festival nieuws

Niets missen van DRIVE Festival updates en programma-toevoegingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Klik hier

En volg CLICKNL en DRIVE op Twitter & LinkedIn!