Kwaliteit van leefomgeving | Dag 2

-DRIVE 'Kwaliteit van Leefomgeving' vindt plaats op 25 oktober 2022-

Van woontorens die dicht op elkaar staan en winkelcentra met betonpleinen, tot groene aders met speeltuinen door de stad; de omgeving heeft effect op ons welzijn. Bewoners, beheerders, bedrijven en al die andere gebruikers van urbane gebieden hebben verschillende behoeftes, maar de concurrentie om de ruimte in de stad is moordend. Daar moeten we dus slim mee omgaan: hoe ontwerpen we publieke ruimte die bijdraagt aan een goede kwaliteit van leven? Hoe houden we rekening met al die tegenstrijdige wensen en belangen?

CALL FOR ENTRIES

Hoewel we al wat goede ideeën hebben, horen we het graag als jij een project hebt wat gepresenteerd móet worden omdat het perfect bij één van de themadagen past, of gewoon te belangrijk is om over het hoofd te zien.

Sta bij ons op het podium

DRIVE Live Sessions

Voordat je jezelf aanmeldt voor een live sessie, leggen we je graag uit wat we bieden en wat we zoeken.

We bieden de mogelijkheid om…

  • Je verhaal in 10 minuten te vertellen aan een publiek van creatieve professionals en onderzoekers, die je verhaal hybride zullen volgen. In een presentatie- of interviewvorm.
  • Deel uit te maken van een dag met experts om je heen, aan wie je niet alleen je verhaal doet maar met wie je ook daarna nog verder kunt/mag/moet praten: een fantastische netwerkgelegenheid met een super netwerk.
  • En als we eerlijk zijn; een beetje reclame voor je talk vooraf en een video van je talk achteraf!

We zoeken projecten…

  • Met resultaten op één van de volgende thema’s: Maatschappelijk Innovatie, Kwaliteit van Leefomgeving, Circulair Ontwerp en Verdienmodellen, Immersive Content en Experimenteeromgevingen.
  • Met een kenniscomponent: welke nieuwe ontwerpkennis heb je ontwikkeld die van belang is voor de sector?
  • Waaraan het liefst meerdere partners samenwerkten (b.v. meerdere bedrijven of een samenwerking met een overheid of een onderzoeker van een kennisinstelling).

Ga naar het aanmeldformulier.

Host een werksessie

Work Sessions

Voordat jij jezelf aanmeldt voor een werksessie, leggen we je graag uit wat we bieden en wat we zoeken.

We bieden de mogelijkheid om…

  • Je case te behandelen met zo’n 10-15 experts. In de vorm waarvan jij denkt dat die het beste bij je case past: een discussie, een echte werksessie of iets anders.
  • Deel uit te maken van een dag met experts om je heen, aan wie je niet alleen je verhaal doet maar met wie je ook daarna nog verder kunt/mag/moet praten: een fantastische netwerkgelegenheid met een super netwerk.

We zoeken cases…

  • Passend bij één van de volgende thema’s: Maatschappelijk Innovatie, Kwaliteit van Leefomgeving, Circulair Ontwerp en Verdienmodellen, Immersive Content en Experimenteeromgevingen.
  • Die echt baat hebben bij een werksessie in oktober. Om net die volgende stap te kunnen zetten, waardoor je project/programma/methode nóg sterker wordt, en jij meer kennis voor de sector ontwikkelt. Denk bijvoorbeeld aan een feedbacksessie over een nieuwe methode, een sparringssessie met betrekking tot een nieuw onderzoek of het verkennen van nieuwe partners voor een programma of project.

Ga naar het aanmeldformulier.