DRIVE 2022

Bekijk de livestream

Experimenteeromgevingen | Dag 5

-DRIVE 'Experimenteeromgevingen' vond plaats op 28 oktober 2022-

Alle nieuwe oplossingen hebben meerdere fasen van prototypen, testen en bijstellen achter de rug. Dat geldt voor fysieke producten, voor diensten, businessmodellen en systemen. Het experiment is de sleutel tot succes. Maar hoe bepaal je wat de goede plek of manier is voor dat experiment? Wat bestaat er allemaal aan experimenteeromgevingen? Wat werkt, welke methoden kennen we en welke ervaringen zijn er in die honderden fieldlabs, living labs, learning communities, hubs en andere experimenteeromgevingen?

FOTO'S DAG 5 - DOOR KAS VAN VLIET

DRIVE 2022 - Day 5 'Experiment' + work sessions

DIT WAREN ONZE GASTSPREKERS

Maak je klaar voor een spannende dag over experimentele omgevingen! Kijk mee via onze livestream en luister naar kennis en ervaringen van de experts. Hoe werken experimentele omgevingen zoals living labs en fieldlabs? Wat zijn belangrijke inzichten om uit bestaande projecten te halen? Met:

Anja Overdiek, van De Haagse Hogeschool. Samen met Mari Genova maakt ze deel uit van de Future-Proof Labs onderzoeksgroep van de onderzoeksgroep 'Innovation Networks'. Zij onderzochten evaluatiemethoden en tools, speciaal ontwikkeld voor living labs, en vertellen over hun bevindingen en vervolgstappen.

Martijn Paulen vertelt over de World Design Embassies: samenwerkingen tussen creatieven en andere partijen rond hypercomplexe maatschappelijke uitdagingen zoals gezondheid en een inclusieve samenleving. Wat is de waarde van deze samenwerkingen en hoe zijn deze ambassades georganiseerd?

Dianneris Diaz, van de Universiteit Twente en lid van het DreamTeam van het Designlab. Ze gaat dieper in op hoe de pijlers van de DesignLab-methodiek tot uiting komen in alledaagse interacties en projecten. Door te focussen op de kenmerken van de ruimte en de mogelijkheden voor samenwerking in en tussen academische en niet-academische sferen, zal ze zich focussen op de aspecten die DesignLab tot een experimentele omgeving maken.

Pieter Lubberts (Backbone International) en Bas Kolen (Technische Universiteit Delft) vertellen over geleerde lessen van ‘Fieldlab Evenementen’ voor experimentele omgevingen zoals opgezet in crisistijd. Wat kunnen andere partijen en sectoren leren van hun ervaring?

Wil je meer weten over onze sprekers? Scroll naar beneden!

SPREKERS

DRIVE verwelkomde op vrijdag 28 oktober voor 'Experimenteeromgevingen' maar liefst vijf sprekers. Ontdek ze allemaal hieronder.