Tensail - Innofest

Eén van de belangrijkste doelstellingen van CLICKNL is het vergroten van het aantal bedrijven in de bedrijfstakken van de creatieve industrie dat deelneemt aan op innovatie gerichte projecten en samenwerkingsverbanden. De MIT Innovatiemakelaars regeling speelt hierop in. Dit leverde prachtige cases en resultaten op! Hier kijken we naar Innofest.

Innofest zet innovatie vooral in om klimaat, mens en milieu te redden. Daarom koppelen zij sinds 2016 startups en hun innovaties en bijbehorende testvragen aan de juiste festivals en partners.

Waarom festivals?
Volgens Anna van Nunen van Innofest is een festival een tijdelijk dorp. “Voor een paar dagen wordt alles aangelegd: water, stroom, voedselketen, slaapplaatsen… Een ideale plek dus om innovaties uit te testen.” Via Innofest veroveren duurzame producten zoals interactieve prullenbakken, krekelburgers, megabatterijen en circulair sanitair de markt.

Zo ook onder de MIT-Innovatiemakelaarsregeling: Na een jaar lang ontwikkelen zette Tensail de innovatieve tentstructuur voor het eerst op tijdens Into The Great Wide Open 2019.

Tensail
Wat krijg je als je een aantal alumni van de technische universiteit een tent laat ontwerpen? Juist, de Tensail. In deze innovatieve constructie wordt de spankracht van de doeken meegerekend in het ontwerp. Zo kan er met weinig zekering toch aan enorme overkappingen gewerkt worden. Voor de pilot op Into The Great Wide Open waren de materialen nog maar net op tijd binnen, maar de tentenconstructie kon succesvol worden opgezet. Met deze pilot kan er met zekerheid tegen mogelijke samenwerkingspartners en investeerders gezegd worden dat het werkt. Tensail heeft de ambitie om uiteindelijk met deze constructie stadions te overkappen.

En dat zag er ongeveer zo uit:

Meer over Tensail en Innofest.

 • iStock-637394534 festival

  Tensail - Innofest

 • iStock-1089326536 vrouw rok dans mode

  Modint - digitale productontwikkeling voor de mode industrie

 • iStock-546000196 textiel stof mode fashion

  Modint - SIM

 • CoverStories

  MediaPerspectives - Coverstories

 • NL NextFashion & Textiles

  Modint - Figuranova foundation

 • iStock-494388654 festival mensen people crowd cultuur

  Open House - EVI