Bevordert kwaliteit van praktijkgericht onderzoek aan hogescholen

RAAK-PRO: praktijkgericht onderzoek aan hogescholen

RAAK-PRO bevordert de kwaliteit van het praktijkgericht onderzoek aan hogescholen en versterkt de onderzoekscapaciteit van betrokken lectoraten. Dit in nauwe samenwerking met het nationale kennisnetwerk en de beroepspraktijk.

Met de regeling RAAK-PRO worden hogescholen gefinancierd voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. Gestuurd door een vraag vanuit de professionele praktijk (‘real life’-situaties), wordt in samenwerking met kennisinstellingen, hogescholen en de beroepspraktijk systematisch onderzoek uitgevoerd. Het resultaat is nieuwe kennis en inzichten die structureel worden vertaald naar nieuwe methodieken of handelingsalternatieven voor professionals. Dit moet uiteindelijk aantoonbaar doorwerken in onderwijsvernieuwing, de beroepspraktijk en het kennissysteem. RAAK-PRO ondersteunt hogescholen in de realisatie van hun profileringsagenda en de ambitie om aan te sluiten op regionale en bovenregionale economische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Voor wie is het?
De aanvraag moet opgesteld worden onder verantwoordelijkheid van een lector. De lector kan ook als projectleider optreden. Binnen het project gaat de hogeschool een samenwerkingsverband aan met partijen uit de beroepspraktijk en met het kennisnetwerk.

Wat kun je aanvragen?
Het beschikbare budget voor deze call is € 15,4 miljoen. Per RAAK-PRO project kan maximaal €700.000,- worden aangevraagd.

Wanneer kun je aanvragen?
Voor deze ronde is het indienen van een intentieverklaring verplicht. Dit kan tussen dinsdag 17 juli en dinsdag 2 oktober 2018, tot uiterlijk 14.00 uur.

De definitieve RAAK-PRO-aanvragen moeten uiterlijk op dinsdag 11 december 2018 om 14.00 uur binnen zijn (Nederlandse tijd). SIA verwacht in juli 2019 te honoreren.

Meer informatie? Kijk op de website van SIA.