Onderzoek de marktkansen van jouw innovatie

Regeling Take-off hbo

Jouw product kan de oplossing zijn voor een maatschappelijke uitdaging. Je wilt daarom de haalbaarheid van je innovatieve idee onderzoeken door de technische en economische kansen en risico’s in kaart te brengen. Regieorgaan SIA geeft je die mogelijkheid door haalbaarheidsstudies te financieren voor jouw idee dat voortkomt uit onderzoek.

Deze regeling financiert een haalbaarheidsonderzoek. Je kunt onder andere een octrooionderzoek doen, een inventarisatie maken van beschikbare technologie of een marktanalyse uitvoeren.

Voor wie is het?
Studenten, docenten, onderzoekers en lectoren van hogescholen die de haalbaarheid van een innovatief idee willen onderzoeken. Wordt een Take-off hbo projectvoorstel gehonoreerd, dan keert Regieorgaan SIA het geld uit aan de hogeschool die de financiële verantwoordelijkheid draagt voor de correcte uitvoering van het projectplan. Met dat geld vergoedt de hogeschool - conform de in de aanvraag opgenomen begroting - de kosten van de haalbaarheidsstudie.

Wanneer kun je aanvragen?
2 keer per jaar kun je voorstellen indienen. De eerste call Take-off hbo - fase 1 van 2019 is nu open. Je kunt je aanvraag indienen tot uiterlijk 2 april 2019, 14.00 uur.

Hoe en waarop worden aanvragen beoordeeld?
De ingediende voorstellen worden beoordeeld door een onafhankelijke commissie. Deze commissie bestaat uit ondernemende onderzoekers uit diverse onderzoeksgebieden, ondernemers, externe deskundigen en private financiers. Na een eerste schriftelijke beoordeling volgt op uitnodiging de mogelijkheid je plannen kort toe te lichten aan de commissie. Dit is een belangrijk onderdeel van het beoordelingstraject.

De voorstellen worden beoordeeld op 4 criteria die even zwaar tellen bij de beoordeling:

  • kennisbasis en innovativiteit
  • commerciële potentie
  • kwaliteit van het team
  • kwaliteit van het projectplan

Meer informatie over deze call vind je op de website van SIA.

Tags: