Sneak preview: VR/AR-sectorreport 2022

Het nieuwe kabinet wil de creatieve industrie nadrukkelijk betrekken bij de grote maatschappelijk opgaven. En dat is precies wat we met het beoogde programma over Immersive Content willen bereiken! In het programma staan actuele uitdagingen op het gebied van onder meer wonen, zorg, klimaat, veiligheid, inclusiviteit en landbouw centraal.

Samen met de VR/AR Association werkt CLICKNL aan het VR/AR-sectorrapport 2022. Hiermee brengen we het Nederlandse VR/AR ecosysteem in beeld voor een breed publiek van opdrachtgevers, investeerders, pers en overheid. We nodigden bedrijven uit om hieraan mee te doen door een vragenlijst in te vullen. 73 bedrijven hebben dit gedaan: heel veel dank voor jullie bijdrage!

Sneak preview: de resultaten
Inmiddels is de vragenlijst gesloten. We verwachten het sectorreport in de loop van januari met jullie te kunnen delen. Hierbij alvast een paar eerste resultaten en inzichten op basis van de 73 deelnemende bedrijven:

  • 38% bestaat al langer dan 7 jaar
  • Bij 54% van de bedrijven werken meer dan 10 mensen, bij 15% meer dan 35.
  • 56% van de bedrijven is actief in zowel AR als VR, nog eens 31% is actief in alleen VR.
  • Twee derde van de bedrijven maakt toepassingen voor training en onderwijs. Andere veel genoemde toepassingsgebieden zijn visualisatie, entertainment en zorg.

Meer over het Immersive Content programma

Tags: