Regeling Upstream: Music x Design

Met Upstream ondersteunt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie samen met het Fonds Podiumkunsten en Sena vernieuwende artistieke formats en samenwerkingen binnen de Nederlandse pop-/urban muziek. De Regeling Upstream: Music x Design wordt uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en is bedoeld voor projecten waarin artiesten samen met ontwerpers en makers werken aan nieuwe toepassingen van ontwerp, beeldcultuur en technologie binnen de popmuziek.

Voor wie?
Deze regeling staat open voor samenwerkingsprojecten tussen popartiesten en ontwerpers of makers uit de creatieve industrie. Aanvragen moeten worden ingediend door de uit de creatieve industrie betrokken partij.

Voor welke projecten?
Er wordt subsidie verstrekt aan projecten gericht op innovatieve (artistieke) toepassingen van ontwerp, beeld of technologie binnen de popmuziek. De projecten resulteren in fysieke en/of virtuele presentaties, producten, installaties of interventies, die met een breed publiek worden gedeeld.

Aanvraagbedrag
Voor de ontwikkeling en realisatie van projecten is de maximale bijdrage per project € 50.000. De bijdrage is bedoeld voor een eerlijke vergoeding voor de artistiek/inhoudelijk betrokken partijen en voor (materiaal)kosten gerelateerd aan ontwikkeling, prototyping en uitvoering.

Startsubsidie
Binnen deze regeling kun je ook een startsubsidie aanvragen van maximaal € 5.000. De startfase is maximaal zes maanden en bedoeld voor het verrichten van vooronderzoek, de voorbereiding van het project en concretisering van de samenwerking. De fase moet resulteren in een uitgewerkt plan voor realisatie.

Komende rondes
De Regeling Upstream: Music x Design heeft twee subsidierondes per jaar.
Aansluitend op het verstrijken van de eerste sluitingsdatum opent de tweede ronde.

De sluitingsdatum van de rondes dit jaar zijn:

  • 31 maart 2022
  • 1 september 2022

Lees meer

Tags: