Open call: Voedsel en Groen: Kringloopstimulator

Voor 2-jarig onderzoek van hogescholen samen met het mkb of publieke instellingen. Ondernemers hebben behoefte aan richting en ondersteuning bij hun ontwikkeling naar kringlooplandbouw. In 2021 is daarom door het Louis Bolk Instituut en Wageningen Research een set van Key Performance Indicators (KPI’s) uitgewerkt. Door met deze KPI’s te werken krijgt de ondernemer inzicht in het resultaat van eigen handelen aan de hand van gegevens over klimaat, biodiversiteit en natuur, maar ook financieel-economische gegevens op bedrijfsniveau. Hoewel de KPI’s publiek beschikbaar zijn, gebruiken ondernemers deze niet vanzelfsprekend op het eigen bedrijf om stappen te zetten in de implementatie van kringlooplandbouw.

Binnen dit thema is de centrale vraag: Hoe kan de ondernemer meer inzicht krijgen in kosten, resultaten en effecten van beschikbare handelingsperspectieven ten behoeve van de transitie naar kringlooplandbouw in het eigen bedrijf?

Ben je lector bij een hogeschool, dan kun je in 2022 uiterlijk tot en met 15 maart, 14.00 uur, financiering aanvragen. Het maximale bedrag dat je kunt aanvragen is € 500.000. De partners in het onderzoek, waaronder de hogeschool zelf, dragen minimaal 25% van het subsidiebedrag bij. Dit kan in geld of in natura. De totale projectomvang is dus ten minste € 625.000.

Lees meer

Tags: