Open call: Innofest X SIA 2022

Samen met Innofest geeft Regieorgaan SIA onderzoekers van hogescholen de kans om hun prototype te testen of een experiment uit te voeren op een festival of in een living lab. Hiermee willen ze onderzoek en ondernemerschap stimuleren bij hogescholen en brengen we de resultaten van praktijkgericht onderzoek onder de aandacht. Meld je voor 1 maart 2022 aan!

Festival als living lab
Innofest zet festivals in als living labs voor innovatie. Een festival is een tijdelijke minimaatschappij en er zijn hier - net als in het echte leven - uitdagingen te vinden op het gebied van bijvoorbeeld energie, afval, logistiek, water en voedsel.

Dit maakt festivals de perfecte plek om prototypes te testen, te implementeren en heel veel feedback op te halen in korte tijd. Bijkomend voordeel: deelname aan een festival levert jou en je onderzoek ook veel zichtbaarheid en een groter netwerk op.

In 2021 konden er nauwelijks festivals georganiseerd worden. Toch zijn er tests gedaan vanuit hogescholen. Bijvoorbeeld op een camping op Vlieland en de culturele ontmoetingsplek Berlijnplein in Utrecht. Ook in 2022 zet Innofest living labs in als testlocatie. En uiteraard daar waar het kan festivals.

Financiering van test
Ben je onderzoeker en wil je - met een team - een resultaat uit je onderzoek testen? Dan kun je met Innofest X SIA financiering aanvragen voor bijvoorbeeld het voorbereiden van zo'n test, het verder ontwikkelen van prototypes en het uitvoeren van experimenten op een festival of in een living lab. Je kunt maximaal € 10.000 aanvragen.

Begeleiding door Innofest
Naast € 10.000 krijgen teams voorafgaand aan het testen 3 lessen van Innofest. Hiermee wordt je team klaargestoomd voor het uitvoeren van de tests op een festival of living lab. Zo kunnen de teams optimale resultaten behalen met hun tests.

Beoordeling
Na de vooraanmelding met motivatie nodigt de jury de meest kansrijke aanmeldingen uit voor een online pitchbijeenkomst op 15 april. Deze middag kun je voor de selectiecommissie je aanvraag verder toelichten.

De commissie oordeelt op basis van deze criteria:

  • Het festival/living lab is een logische proeftuin en biedt een toegevoegde waarde voor het project.
  • Het project is een resultaat, tussenresultaat, of experiment uit praktijkgericht onderzoek.
  • Het project betreft een innovatie die bijdraagt aan een duurzamere en socialere wereld.
  • Het projectteam brengt een overtuigend verhaal dat bijdraagt aan het vertalen van praktijkgericht onderzoek naar een breder publiek

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor een testplek tot uiterlijk 1 maart 2022.

Meer informatie en meld je aan

Tags: