Open call: Digitalisering in de zorg

Deze subsidieoproep richt zich op de ethische, juridische en professionele vraagstukken en dilemma’s rondom de invloed van clinical decision support systems op de relatie tussen arts en patiënt, waarbij de nadruk ligt op gezamenlijke besluitvorming. In de oproeptekst staan een aantal relevante onderzoeksvragen die onderzocht moeten worden. Hiernaast dient op basis van een normatief ethische analyse een eindproduct ontwikkeld te worden dat aansluit bij de wensen, eisen en verwachtingen van de eindgebruiker. Dit eindproduct moet hen in staat stellen op een verantwoorde manier om te gaan met de ervaren ethische vraagstukken of dilemma’s en zo hun werkpraktijk en/of het beleid te kunnen verbeteren.

Wie kan aanvragen?
Nederlandse onderzoeksorganisatie(s) in de zin van het EU staatssteunrecht kunnen aanspraak maken op (een gedeelte van de) subsidie. Vereist is dat de Nederlandse onderzoeksorganisatie als hoofdaanvrager fungeert. Daarnaast is deelname van partij(en), zoals omschreven in de oproeptekst onder verplicht. De projectgroep beschikt over een voldoende interdisciplinaire benadering. Er is voldoende kennis en ervaring met gezondheidsrecht, gezondheidsethiek, gezamenlijke besluitvorming en digitalisering in de zorg. Daarnaast is deelname van belanghebbenden vanaf het begin (dat wil zeggen het schrijven van de aanvraag) verplicht. Samenwerking tussen hogeschool en universiteit wordt aangemoedigd.

Budget
Voor deze ronde is maximaal € 200.000 beschikbaar. Er zal maximaal één onderzoeksproject toegekend worden. De looptijd is maximaal 2 jaar.

Aanvraag indienen
Je kunt tot 15 februari 2022, 14.00 uw subsidieaanvraag indienen via Mijn ZonMw.

Lees meer

Tags: