Fieldlab 3DMedical

Op 30 november 2017 gaat het nieuwe Fieldlab 3DMedical officieel van start. Deze eerste praktijkomgeving op het gebied van 3D-printen voor de medische sector is een samenwerkingsverband tussen UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht, ProtoSpace, Utrecht Science Park, Smart Industry en private bedrijven en instellingen.

Fieldlab 3DMedical
Het Fieldlab 3DMedical bundelt faciliteiten, kennis en expertise van 3D-printen en medische beeldvorming op het Utrecht Science Park. Samen met private partners wordt hiermee een sterk innovatiecluster gevormd met als doel het faciliteren van gepersonaliseerde gezondheidszorg door middel van 3D-technologie. Van chirurgische modellen tot gebioprinte implantaten.

Bij het Fieldlab kunnen bedrijven en start-ups terecht met innovatievragen op het gebied van medisch 3D-printing en imaging. Ze krijgen er toegang tot kennis en expertise, en kunnen gebruikmaken van de lab- en protypefaciliteiten van het 3D Facelab en de Utrecht Biofabrication Facility van UMC Utrecht, ProtoSpace en Hogeschool Utrecht. Ook kunnen ze er onderzoek laten doen of in een start-up setting aan de slag gaan. Tot slot kan het Fieldlab een rol spelen bij klinische validering en commercialisering van het onderzoek.