Modint - Figuranova foundation

Modint gaf advies over de voortzetting van de ontwikkeling van 3D geprinte BH vullingen op maat voor vrouwen die (gedeeltelijke) borstamputaties hebben moeten ondergaan. Modint volgt het traject en adviseert waar mogelijk zoals in het koppelen van de ontwikkelaar van het product aan 2 onderneemsters in de lingerie detailhandel die op maat BH’s verzorgen voor deze doelgroep.

Borstkanker heeft een enorme impact op het fysieke, psychologische, sociaal-culturele economische welzijn van een vrouw. Dit strekt zich uit tot hun families, gemeenschappen en werkgevers. Bovendien beïnvloedt borstkanker overal ter wereld religieuze, culturele overtuigingen en maatschappelijke waarden. Daarom besteedt de Figuranova Foundation veel zorg aan de inzet en implementatie van hun middelen en technologieën.

Het huidige project van de Figuranova Foundation
Met Smart Clothing & Wearable Technology Solutions verbeteren zij de gezondheid en kwaliteit van leven voor patiënten met borstkanker en ex-patiënten.

Door het gebruik van 3D Scanning, 3D Printing & Custom Design streven zij er met het project Smart Breast Prosthesis naar om enkele toonaangevende zorgverleners, professionals, ontwerpers, overheidsinstellingen, universiteiten, kledingmerken en belangrijke belanghebbenden over de hele wereld samen te brengen.

Voor meer info over de foundation, bezoek hun website.

 • iStock-637394534 festival

  Tensail - Innofest

 • iStock-1089326536 vrouw rok dans mode

  Modint - digitale productontwikkeling voor de mode industrie

 • iStock-546000196 textiel stof mode fashion

  Modint - SIM

 • CoverStories

  MediaPerspectives - Coverstories

 • NL NextFashion & Textiles

  Modint - Figuranova foundation

 • iStock-494388654 festival mensen people crowd cultuur

  Open House - EVI