Design Research & Innovation Festival

DRIVE 2021

Dit was DRIVE 2021! Net als vorig jaar streek het Design Research & Innovation Festival dit jaar neer in De Effenaar, tijdens de Dutch Design Week. En net als vorig jaar maakten we er - samen met Design United - een hybride evenement van, waar jij vanuit huis bij aan kon schuiven. Vijf thema's in vijf dagen. Met moderator Marieke Eyskoot, een duurzame mode- en lifestyle-expert.

Tijdens DRIVE zetten we al sinds 2014 elk jaar weer vernieuwende projecten en projectresultaten op het grensvlak van kennis en innovatie in de spotlight. Deze projecten zijn van ontwerpers, van onderzoekers of liefst nog van een consortium waar beide inzitten. De projecten hebben resultaten opgeleverd die niet alleen belangrijk waren voor het project zelf maar ook voor toekomstige uitdagingen. Inzichten die bijvoorbeeld gaan over nieuwe methoden en manieren van betrokkenheid creëren, verlangen aanwakkeren, waardecreatie of die zelfs tot systeemverandering aanzetten.

Kijk de DRIVE 2021 sessies terug

Het programma

DRIVE 2021-Mobility-leeg
18 oktober

Dag 1: Mobiliteit

Over ontwerpen voor/met conflicterend ruimtegebruik in de leefomgeving en het ontwerpen van responsieve systemen en services voor alle gebruikers, zonder dat dat ten koste gaat van individuele keuzes of omstandigheden.

Bekijk de video >

DRIVE 2021- Circular & biobased
19 oktober

Dag 2: Circulair & Biobased Bouwen

Over het ontwerpen van en voor een circulaire economie en tegelijkertijd omgaan met uitdagingen als gezondheid en waardeopschaling, en over het ontwerpen voor visie, verhaal en verlangen.

Bekijk de video >

Health
20 oktober

Dag 3: Gezondheid

Over methoden die ervoor zorgen dat de zorgverlener en de patiënt meer betrokken worden bij het zorgsysteem van de toekomst en hoe deze eruit zou kunnen zien, en over learning communities.

Bekijk de video >

Drive safety banner
21 oktober

Dag 4: Veiligheid

Over het voorkomen van ondermijning van de rechtsstaat, zowel online als offline. Over bijvoorbeeld ontwerp in strijd tegen nepnieuws, vóór een inclusieve samenleving waarin iedereen zich positief betrokken voelt, over ontwerp als hulpmiddel voor het werk van diverse veiligheidsprofessionals en over structurele inbedding en opschaling van innovatie en ontwerp in de sector.

Bekijk de video >

Food water 2021
22 oktober

Dag 5: Voedsel & Water

Over ontwerpen voor bewustzijn bij de consument, het verleiden tot gezond en duurzaam gedrag en het behapbaar maken van complexe data om tot individuele keuzes te komen.

Bekijk de video >

De Embassies

De DRIVE-sessies worden geprogrammeerd in samenwerking met verschillende Embassies van het World Design Embassy-programma. WDE zet met al haar partners; zowel ontwerpers als publieke en private partijen, jaarlijks verschillende thematische exposities neer. Hiermee stonden de maatschappelijke uitdagingen zowel fysiek als figuurlijk centraal op de Dutch Design Week. Door DRIVE dit jaar aan de Embassies te koppelen, versterkten we onze gezamenlijke boodschap dat de creatieve industrie met kennis en innovatie en een mensgerichte benadering bijdraagt aan oplossingen voor maatschappelijk uitdagingen.

Het laatste DRIVE Festival nieuws

Niets missen van DRIVE Festival updates en programma-toevoegingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Klik hier

En volg CLICKNL op Twitter & LinkedIn voor het laatste nieuws omtrent DRIVE.


  • SPREKERS
  • DRIVE blokje
    Onderzoeksresultaten 2020

    Resultaten van de DRIVE 2020 thema's

  • PERS
  • Over de Missiethema's