Expertsessie Virtual Worlds op Media Jaarcongres

Op 29 juni 2017 is het weer tijd voor het Media Jaarcongres. Tijdens de expertsessie Virtual Worlds van iMMovator vindt de kick off plaats van het FieldLab Virtual Worlds en gaan we in op inspirerende Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality toepassingen in de media- en erfgoedsector. De expertsessie wordt tussen 14:00-15:30 uur gehouden in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Registreren kan op de website van het Media Jaarcongres 2017.

Het programma:

Demo’s en achtergronden

  • Pieter Siekerman, VR-specialist bij onder andere 24i en &Samhoud media (het bedrijf achter de VR Cinema in Amsterdam), over de impact van VR/AR op tv-interfaces
  • Cyril de Vroom, CTO bij Sensiks, over de technische uitdagingen bij het maken van hun multi -sensorische interactieve belevingscabine: de Sensikspod
  • Martin Prins, senior media consultant bij TNO over TogetherVR: wat heb je allemaal nodig om van VR ook echt een sociale gedeelde ervaring te maken?

In de foyer van Studio 21 staan de demo’s van TNO en Sensiks waardoor deelnemers aan het congres de VR-belevingen ook echt kunnen ondergaan. Let op, de demo’s zijn alleen door deelnemers van het Media Jaarcongres te bezoeken.

What’s new

  • Themistoklis Karavellas, Scientific Software Engineer bij Beeld en Geluid, geeft ons een debrief van de de laatste VR/AR-ontwikkelingen die langskwamen op het internationale TVX-congres afgelopen juni.
  • Benjamin de Wit, VR Days Europe, blikt vooruit op de programmering van zijn driedaags event dat in oktober weer plaats zal vinden in Amsterdam.

Kick off Fieldlab Virtual Worlds

Patricia Alkhoven (CLICKNL/cultural heritage/Levend Verleden) geeft een preview van het Fieldlab Virtual Worlds, met onder andere een Pop Up Lab en financiering voor samenwerkingsprojecten tussen erfgoedinstellingen en VR/AR-makers, dat na de zomer live gaat. Het Lab zal workshops en meetups organiseren, waarbij creatieve professionals kunnen experimenteren met nieuwe Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality technologie om nieuwe toepassingen te ontwerpen met erfgoed en/of voor de erfgoedsector.