Call | Vernieuwende internetprojecten

SIDN Fonds: Open Call & Responsible AI

Op zoek naar financiering voor een baanbrekend internetproject met maatschappelijke meerwaarde? De call van SIDN fonds staat nu open! Naast de open call (voor alle aanvragen die aansluiten bij de doelstellingen van het fonds) zijn aanvragen met het jaarthema van 2018, Responsible AI, ook nog steeds welkom.

Artificiële Intelligentie maakt op dit moment een aantal belangrijke en snelle ontwikkelingen door. Iedere dag zien we nieuwe toepassingen van AI opkomen en ook in het leven van alledag wordt AI steeds gewoner, denk bijvoorbeeld aan de slimme spraak assistent Siri. De voordelen zijn overduidelijk. Slimme algoritmen kunnen gebruikt worden om het leven makkelijker, efficiënter, veiliger, gezonder en duurzamer te maken. Maar AI roept ook veel vragen op over de impact op de samenleving en verhouding tussen mens en technologie.

Pioniers of Potentials
Dien een aanvraag in voor een Pioniers project (je project bevindt zich in de idee-fase) of een Potentials project (je beschikt over een werkend prototype of bewezen concept dat je wil doorontwikkelen of opschalen):

Pioniers - vernieuwende ideeën met lef
Project in de idee-fase. Gericht op de uitwerking van een veelbelovend idee naar een demo, pilot of experimenteel ontwerp. Een goed idee dat door een sterk team naar een volgende fase kan worden gebracht. Maximaal aan te vragen bedrag: €10.000,- per project.
Let op:

  • Aanvragen door persoon of organisatie

Potentials -aantoonbare maatschappelijke potentie en duurzame impact
Project met aantoonbare potentie, gesteund door een proof of concept. Doorontwikkeling en opschaling van een kansrijk, werkend concept of het doorvertalen van resulProject met aantoonbare potentie, gesteund door een proof of concept.taten van (wetenschappelijk) onderzoek naar een bruikbare toepassing, met potentie op duurzame doorontwikkeling van het project. Aan te vragen bedrag: tot €75.000,- per project.
Let op:

  • Aanvragen door organisaties

Praktische informatie
Deze call staat open tot 12 maart, 13.00 uur. Lees meer over de calls en hoe je een aanvraag kunt indienen op de website van het SIDN Fonds.