OPROEP

Oproep aan ontwerpers en design organisaties omgeving Eindhoven

Werk mee aan een nieuwe designvisie voor de stad!

- Gemeente Eindhoven, Eindhoven365 en Dutch Design Foundation-

Eindhoven heeft een designvisie nodig om richting te geven aan besluitvorming over en uitvoering van gemeentebeleid, en om de vele verschillende ontwerpers en ontwerp-organisaties een beter zicht geven op gedeelde belangen en kansen.

Een designvisie uit het veld

We willen de vorming van de visie op een bijzondere manier aanpakken: de designvisie moet voortkomen uit het designveld zelf. Maar dat gaat niet vanzelf. Daarom ondersteunen de initiatiefnemers gemeente Eindhoven, Eindhoven365 en Dutch Design Foundation de ontwikkeling van de designvisie. De gekozen benadering is ontwerpend onderzoek omdat deze benadering uit de sector zelf voortkomt, en gebruik maakt van de krachten van het designveld. STBY, een internationale voorloper op het gebied van ontwerpend onderzoek en bekend met Eindhoven, is gevraagd de designvisie te ondersteunen.

Doe mee

Er zijn drie manieren waarop je kan bijdragen aan de designvisie. Ten eerste zoeken we 20 deelnemers, die minstens twintig uur met de initiatiefnemers willen besteden aan het samen onderzoeken wat in de designvisie moet staan. Dit doen zij namens het hele designveld. Ten tweede kan je je opgeven om door deze 20 benaderd te worden tijdens het onderzoek dat zij zullen doen, om je input te geven. Ten derde zullen de 20 deelnemers mogelijk een beroep willen doen op een aantal experts om ontbrekende kennis in te vullen. Zo kunnen we een breed en verscheiden netwerk betrekken, en daadwerkelijk onderzoek doen, in plaats van alleen opinies te verzamelen.

Reageer op deze open oproep als je mee wil doen, als één van de 20 deelnemers, of input wil leveren aan deze 20, of als expert op wie we een beroep kunnen doen. We gaan daarnaast ook zelf mensen en organisaties benaderen, en uiteindelijk een selectie maken om tot een goede afspiegeling van het Eindhovense designveld te komen in de 20 deelnemers aan het ontwerpend onderzoek.

Deadline voor aanmelding is donderdag 30 juni. Klik op deze link voor deelname.

Tags: