Nieuwe Open Calls KIC 2020-2023

NWO heeft weer een aantal nieuwe calls gelanceerd, over geprioriteerde onderwerpen uit de Kennis en Innovatieagenda’s (KIA’s) voor missiegedreven innovatie, voor onderzoekers in HBO en WO.

Voor wie
Onderzoekers (HBO en WO) kunnen een voorstel indienen voor samenwerkingsprojecten met een budget van 750.000 euro tot 4 miljoen euro per voorstel. Cofinanciering van projecten door private en publieke partijen is verplicht en is opgebouwd uit een cash en in-kind bijdrage van de partners. De exacte indieningsvoorwaarden en deadlines verschillen per call en zijn te vinden op de website van NWO.

De calls
Een aantal van deze nieuwe KIC calls zijn interessant voor de creatieve industrie.

  • Zorg in eigen leefomgeving | Gericht op technologische innovaties voor zorg in de eigen leefomgeving | Deadline vooraanmelding: 24 maart 2022
  • Ondermijnende criminaliteit | Met als doel om kennis te ontwikkelen over de grondslagen, drijfveren, mechanismen en structuren van ondermijnende criminele fenomenen, systemen, netwerken en modus operandi | Deadline vooraanmelding: 21 april 2022

De creatieve industrie en maatschappelijke uitdagingen
De creatieve industrie is in staat om oplossingen en interventies te ontwikkelen voor de maatschappelijke uitdagingen, die in de verschillende calls naar voren komen. Daarvoor is reeds een brede kennisbasis aanwezig.

Maar de creatieve industrie heeft ook behoefte aan nieuwe kennis. Bijvoorbeeld in de vorm van nieuwe methodes, tools en technologieën. Dat hebben we beschreven in de roadmaps en de onderzoeksagenda Sleutelmethodologieën (KEM-agenda). Voor creatieve bedrijven is het interessant om te participeren in onderzoek dat inspeelt op deze behoeften.

Tags: