Open call: Voedsel en Groen: Duurzaam marien ondernemen

Voor 4-jarig onderzoek van hogescholen samen met het mkb en publieke instellingen. Het wordt steeds drukker in onze Noordzee. Met scheepvaart, visserij, het opwekken van energie in windmolenparken en aquacultuur, zoals de teelt van schelpdieren. Het doel van de regeling Duurzaam marien ondernemen is om uiteindelijk in 2050 te komen tot een balans tussen enerzijds ecologische draagkracht en waterbeheer (waterveiligheid, zoetwatervoorziening en waterkwaliteit) en anderzijds de opgaven voor hernieuwbare energie, voedsel, visserij en andere economische activiteiten.

Binnen het onderzoeksproject is het centrale vraagstuk: hoe en welke handelingsperspectieven kunnen gegeven worden voor (toekomstige) ondernemers die op een duurzame wijze willen bijdragen aan de productie van voedsel en biogrondstoffen in en bij windparken waarbij de ecologische draagkracht van de Noordzee leidend is voor het gebruik ervan?

Ben je lector bij een hogeschool, dan kun je in 2022 uiterlijk tot en met 15 maart, 14.00 uur, financiering aanvragen. Het maximale bedrag dat je kunt aanvragen is € 500.000. De partners in het onderzoek, waaronder de hogeschool zelf, dragen minimaal 25% van het subsidiebedrag bij. Dit kan in geld of in natura. De totale projectomvang is dus ten minste € 625.000.

Lees meer

Tags: