Open Call: Professionalisering ontwerppraktijk #7 (in co/post-covid-19-tijd)

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie geeft een extra impuls aan de praktijkverdieping en professionalisering van ontwerpers en ontwerpstudio's binnen de vakgebieden vormgeving, architectuur en digitale cultuur in co/post covid-19 tijd. Zij erkennen dat deze uitzonderlijke situatie voor nieuwe uitdagingen zorgt en willen ontwerpers en studio's ondersteunen in het versterken en innoveren van hun praktijk. Ontwerpers en studio's kunnen tot en met dinsdag 17 november 2020 voorstellen indienen voor het ontwikkelen van een onderscheidende strategie om tot een toekomstbestendige praktijk in co/post covid-19 tijd te komen.

Het ontwikkelen van een langetermijnvisie en -strategie is belangrijk voor je ontwerppraktijk. In een professionele praktijk plan je tijd in voor zowel je artistieke ontwikkeling als voor je ontwikkeling als ondernemer. Hoe vind je de juiste balans tussen beide in deze co/post covid-19 periode. Welke visie heb je op de toekomst en met welke strategie bereik je dat? Onderzoeken van interactie, acquisitie, stimuleren van ondernemerschap in covid-19 tijd, hoe doe je dat zonder grote publieke bijeenkomsten?

Het fonds werkt aan een toekomstbestendig ontwerpveld door verbindingen tussen cultuur, ondernemerschap en maatschappij aan te jagen. Door voorbeeldstellende onderzoeken op het gebied van reflectie en praktijkverdieping mogelijk te maken, beoogt het fonds het ontwerpveld te versterken.

Deze professionaliseringsoproep wordt voor de zevende keer uitgezet en is gericht op alle vakgebieden van de creatieve industrie. Bekijk hier de toekenningen van de laatste oproepen.

Budget
De maximumbijdrage bedraagt € 7.500. Het Stimuleringsfonds beoogt maximaal 27 projecten te ondersteunen. Er kan niet worden aangevraagd voor reguliere bedrijfskosten, zoals huur van een studio, kantoorkosten, de ontwikkeling van een huisstijl en website, het inwinnen van juridisch advies of voor de doorontwikkeling van een bestaand ontwerp.

Indienen
Voorstellen kunnen tot en met dinsdag 17 november 2020 worden ingediend. Kijk op de website van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Tags: