VerDuS SURF Pop Up

Call NWO: kennisontwikkeling en innovatie in steden

De nieuwste ronde VerDuS SURF Pop Up van NWO is geopend! Het instrument is bedoeld voor kleine projecten die een bijdrage leveren aan kennisontwikkeling en innovatie in steden en stedelijke regio’s. Onderzoekers kunnen namens een consortium financiering aanvragen voor kleine, kortlopende projecten. De deadline voor indienen is 4 april 2019.

VerDuS SURF Pop Up speelt in op de behoefte aan kennis over nieuwe ontwikkelingen in stedelijke regio’s en ad-hoc vragen binnen de SURF-thematiek. De kennisontwikkeling binnen VerDuS SURF sluit aan op vijf maatschappelijke opgaven op de raakvlakken van ruimte, wonen, bereikbaarheid, economie en bestuur.

Aanvragen op het gebied van de in het programma geformuleerde maatschappelijke opgaven ‘Wonen en bebouwde omgeving’ en ‘Economie’ en de complexe ruimtelijke samenhang in de ontwikkelingen van deze maatschappelijke opgaven worden in het bijzonder op prijs gesteld. Een aanvraag kan zich richten op innovatief wetenschappelijk onderzoek, maar de financiering kan ook worden gebruikt voor kennisoverdracht, het ontwikkelen van een tool of het op een andere manier toepasbaar maken van het onderzoek. Onderzoekers kunnen namens een consortium met tenminste één kennisinstelling en één publieke of private partner financiering aanvragen voor kleine, kortlopende projecten.

Voor wie
Aanvragen kunnen worden ingediend namens consortia met tenminste één onderzoeker van de hieronder benoemde kennisinstellingen (de hoofdaanvrager) en tenminste één publieke of private partner. Onderzoekers van de volgende kennisinstellingen kunnen aanvragen indienen:

  • Nederlandse universiteiten;
  • KNAW- en NWO-instituten;
  • hogescholen;
  • TO2-instellingen (waaronder TNO).

Publieke of private partijen kunnen zelf geen aanvraag indienen, maar wel onderdeel uitmaken van een consortium.

Meer informatie of indienen? Kijk op de website van NWO.

Tags: