Nieuwe regeling: Creative Twinning

Is jouw organisatie, bedrijf of ngo werkzaam in de creatieve of culturele sector? En wil je met culturele activiteiten in de grensregio’s van de Europese Unie bijdragen aan sociale verbinding? Dan kun je misschien subsidie krijgen vanuit de nieuwe subsidieregeling Creative Twinning 2018-2020.

Creatieve activiteiten aan de grenzen van Europa
In de grensregio's van de EU staan culturele vrijheden onder grote druk. En daarmee de relatie tussen deze landen en Europa. Creatieven en kunstenaars raken er geïsoleerd. Het wordt er ook steeds moeilijker om deel te nemen aan een divers cultureel leven, vooral in landen met grote aantallen vluchtelingen en migranten. Het voeren van een open dialoog over culturele verschillen maakt soms plaats voor culturele confrontaties, en er vindt zelfs doelbewuste cultuurvernietiging plaats.

De regeling Creative Twinning helpt bij het ontwikkelen van culturele activiteiten in de grensregio’s van de EU. Activiteiten die zorgen voor sterkere onderlinge banden, meer vertrouwen en betere communicatie tussen Nederland en deze landen.

Een Creative Twinning-project draagt bij aan:

  • een krachtiger lokale cultuursector, gericht op maatschappelijke innovatie;
  • meer cultuurparticipatie door jongeren in de leeftijd van 15 tot 24 jaar;
  • een veiliger en duurzamer leefomgeving in steden;
  • duurzaam behoud van lokaal cultureel erfgoed.

De culturele activiteiten zijn gericht op jongeren tussen de 15 en 24 jaar, in landen aan de grenzen van de Europese Economische Ruimte. Dit kunnen activiteiten zijn op het gebied van de beeldende kunst, podiumkunsten, film en letteren. Maar ook multidisciplinaire kunstvormen, cultureel erfgoed, en de ontwerpsectoren architectuur, design en nieuwe media.

Kijk voor meer informatie op deze pagina.