NIEUWS

New European Bauhaus Prizes 2023

De inschrijvingen van de New European Bauhaus Prizes 2023 zijn geopend. Na de succesvolle laatste twee edities, waarbij meer dan 3.000 inzendingen uit alle EU-lidstaten werden ontvangen, zal de wedstrijd van 2023 vijftien initiatieven belonen die duurzaamheid, esthetiek en inclusiviteit - de drie kernwaarden van het New European Bauhaus - met elkaar verbinden. Deze editie bevat tevens een onderdeel dat gericht is op onderwijs en leren. Net als vorig jaar zijn er specifieke prijzen voor mensen onder de 30 jaar. De oproep staat open tot 31 januari 2023 om 19.00 uur CET.

Er zullen zowel bestaande projecten als door jong talent ontwikkelde concepten worden beloond. Deze dienen te vallen in vier categorieën:

  • Opnieuw contact maken met de natuur
  • Het gevoel er weer bij te horen
  • Prioriteit geven aan de plaatsen en mensen die dit het meest nodig hebben
  • De noodzaak van een langetermijn- en levenscyclusbenadering in het industriële ecosysteem.

In elke categorie kunnen aanvragers kiezen uit drie parallelle wedstrijdonderdelen:

  • Onderdeel A: "New European Bauhaus Champions", gewijd aan bestaande en voltooide projecten met duidelijke en positieve resultaten.
  • Onderdeel B: "New European Bauhaus Rising Stars", gewijd aan concepten ingediend door jonge talenten van 30 jaar of jonger. De concepten kunnen zich in verschillende stadia van ontwikkeling bevinden, van ideeën met een duidelijk plan tot het niveau van een prototype.
  • Onderdeel C: "New European Bauhaus Education Champions" gewijd aan initiatieven gericht op onderwijs en leren. Zowel voltooide projecten als initiatieven met een minimumniveau van rijpheid komen in aanmerking.

De prijzen voor 2023 worden toegekend aan 15 winnaars die een prijzengeld van maximaal 30.000 euro ontvangen, evenals een communicatiepakket om hen te helpen hun projecten en concepten verder te ontwikkelen en te promoten.

Wil je meer weten over de New European Bauhaus Prizes 2023? Klik dan hier.


New European Bauhaus
New European Bauhaus is een creatief en interdisciplinair initiatief dat de Europese Green Deal verbindt met onze leefruimtes en ervaringen. Het initiatief roept alle Europeanen op om samen een duurzame en inclusieve toekomst te bedenken en te bouwen.

Het New European Bauhaus is gelanceerd door president von der Leyen, en is ontworpen in samenwerking met duizenden mensen en organisaties in heel Europa en daarbuiten.

Tags: