NWO

Call Human Capital

Senior onderzoekers aan Nederlandse universiteiten, hogescholen en andere onderzoeksinstellingen kunnen samen in een consortium, met daarin ook praktijkpartners uit de installatiebranche en het onderwijs, financiering aanvragen om onderzoek te doen naar leren in learning communities in het kader van Human Capital.

Samenleving en arbeidsmarkt transformeren. Flexibilisering, robotisering en automatisering stellen het maatschappelijk en persoonlijk aanpassingsvermogen op de proef. De vraagt rijst:

  • Hoe kunnen mensen een leven lang leren, ontwikkelen en zich aanpassen?
  • Welke (cognitieve, emotionele, sociale) mechanismen en welke contextuele factoren spelen hierbij welke rol?

Kan kennis hierover effectief worden teruggezet naar een effectievere, meer adaptieve en innovatieve leer-werkinrichting? Deze call is een publiek-private samenwerking in topsectorverband. In de Human Capital Roadmap 2016-2020 van de topsectoren worden leer-werkverbanden en het leven lang leren en ontwikkelen verbonden in het denkmodel: Learning Communities.

Deze call roept op tot onderzoek naar de vraagstellingen uit de eerste paragraaf binnen specifieke en concrete Learning Communities. Uitsluitend onderzoek in de technische installatiebranche kan worden gefinancierd. Mbo-hbo onderwijs moet hierbij worden betrokken én de leer-werkverbanden moeten in ruime mate karakteristieken vertonen die overeenstemmen met Learning Communities.

Voor wie
Senior onderzoekers aan Nederlandse universiteiten, hogescholen en andere onderzoeksinstellingen kunnen samen in een consortium, met daarin ook praktijkpartners uit de installatiebranche en het onderwijs, financiering aanvragen.

Als minimumvereiste geldt voor ieder consortium dat er tenminste één universitaire onderzoeksgroep, één lectoraat (hbo) en één opleidingsinstelling (mbo en/of hbo) meedoet. Uiteraard zijn ook één of meerdere installatiebedrijven betrokken. HRM verbonden aan de deelnemende bedrijven (of bedrijf) moet met een herkenbare rol participeren in het consortium.

Wanneer
Er wordt niet gewerkt met vooraanmeldingen. De deadline voor aanvragen is op dinsdag 7 mei 2019 om 14:00 uur CE(S)T.

Kijk voor meer inofrmatie over deze call op de website van NWO.

Tags: