Fieldlab | Effenaar

Fieldlab Sociale Cohesie

Het Fieldlab Sociale Cohesie, in het poppodium de Effenaar in Eindhoven, huisvest onderzoeksprojecten waarvan de uitkomsten kunnen bijdragen aan de realisatie van complexere transities. Binnen die projecten gaat het over de functie en inzet van sociale cohesie bij transities en het teweegbrengen van verandering met behulp van nieuwe technologie, zoals VR en AR.

Fieldlab | technologie, cocreatie en zelfregie in de ouderenzorg

Sense of Home

Wat maakt nou dat je je ergens thuis voelt? Zijn het de mensen? Je eigen meubels? Zelf bepalen wat en wanneer je eet? Thuisgevoel, ofwel sense of home, is een complex begrip dat door iedereen anders ingevuld wordt. Verpleeghuizen worstelen dagelijks met de invulling van dit begrip. Want hoe zorg je ervoor dat ouderen, die zorgbehoevend zijn of in verpleeghuizen wonen, nog steeds een thuisgevoel ervaren?

Fieldlab | Amsterdam ArenA

Spectacular ArenA eXperiences

Innovatieve concepten die bijdragen aan verbetering van de ervaring en betrokkenheid, nieuwe spectaculaire eventvormen en hoe de door gebruikers en locatie/event gegeneerde data kan worden ingezet om nieuwe diensten mogelijk te maken. Kennisinstellingen, event-organisatoren, locatie-eigenaren, technologiebedrijven en bedrijven uit de Creatieve Industrie kunnen onderzoek uitvoeren, innovatieve concepten ontwikkelen en pilots doen in het fieldlab van Amsterdam ArenA.

Fieldlab | Ultra Personalized Products en Services

UPPS

Ultra personalized products en services: op maat gemaakte producten, gebaseerd op de persoonlijke data van gebruikers. Denk aan op maat gemaakte oordopjes of enkelbraces exo-l.com, maar ook industrieel gemaakte maatkleding. Fieldlab UPPS biedt bedrijven kennis en faciliteiten die nodig zijn om nieuwe ultra-gepersonaliseerde productproposities waar te kunnen maken. De eerste call voor projecten stond open tot 15 juni 2018.

Fieldlab | Virtual reality design methods lab

VRDML

Het VRDML fieldlab (Virtual reality design methods lab) focust op het gebruik van virtual reality in het ontwerpproces. Zowel bij het ontwerpen van de start, als bij het aanpassen en hergebruiken van bestaande gebouwen, wijken en landschappen. Het lab heeft de ruimte, de uitrusting en de mensen om MKB's met VR als nieuwe technologie te laten werken. De eerste call voor projecten is op 1 april gesloten.

Fieldlab | Virtual Reality & Augmented Reality

Virtual Worlds

In het Fieldlab Virtual Worlds kunnen creatieve professionals met elkaar en samen met onderzoekers en erfgoedprofessionals en tentoonstellingsmakers werken aan industrieel onderzoek. Creatieve professionals gaan daar experimenteren met nieuwe Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality technologie en daarmee nieuwe toepassingen ontwerpen met erfgoed en/of voor de erfgoedsector. De tweede call voor projecten sloot 15 mei 2018.