Masterclass

Biodesign

Biodesign Masterclass biedt een tweedaags programma waarmee je in de fascinerende wereld van levende organismen duikt en kennis maakt met de fundamentele biodesign theorie├źn, tools en methoden.

Deze opkomende manier van ontwerpen houdt in dat je levende organismen gebruikt bij het ontwerpen van producten. Denk bij levende organismen aan schimmels, algen, gist, bacteri├źn, planten en gekweekte weefsels. Je kunt deze inzetten als materialen. Bijvoorbeeld dierenvrij leer, bontachtige materialen, olievrije kunststoffen en schuimalternatieven. Naast ecologische voordelen, biedt biodesign ook technologische en economische voordelen.

Ondanks het optimisme en de vastberadenheid van ontwerpers, wetenschappers en bedrijven blijft de integratie van biologie in productontwerp tot dusverre beperkt. De ontwerpmogelijkheden van levende organismen zijn voor beginnende biodesigners vaak een uitdaging om te ontsluieren, omdat dit inzicht vereist in de grondslagen van levende biologische systemen en bioprocessen.

Deze masterclass leert je alle ins en outs van biodesign.

Ontdek het programma en de sprekers hier.


Deze reeks masterclasses wordt aangeboden door faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft.

Tags: