CLICKNL Presents

Design Innovation Sessions | DDW 2024

21 - 25 oktober | Dutch Design Week, Eindhoven

Tromgeroffel.. Na tien jaren Design Research & Innovation Festival (oftewel DRIVE), in samenwerking met 4TU.Design United, organiseert CLICKNL vanaf 2024 de Design Innovation Sessions tijdens de Dutch Design Week in Natlab, Eindhoven! Verwacht van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober iedere ochtend (11.00 - 13.00 inclusief netwerklunch) een inspirerend programma, op het snijvlak van kennis en innovatie in de creatieve industrie.

De Design Innovation Sessions vinden plaats binnen de Mission Days van de Dutch Design Week. CLICKNL is een trotse partner van deze Mission Days, oftewel het gecureerde, inhoudelijke programma rondom de DDW thema’s. Zowel op strategisch niveau als organisator van haar ‘eigen’ evenementen genaamd ‘Design Innovation Sessions’ en CreativeNL Live.

De voertaal van dit event is Engels.

Meld je aan


Themadagen

 • Maandag 21 okt.

  Living Environment

  Hoe ontwerp je een urbane leefomgeving waarin ruimte is voor wonen, werken en mobiliteit, zonder de menselijkheid kwijt te raken? Met onder andere een keynote van Erik Roscam Abbing en een talk van Fenne Roefs (Mijksenaar) over een project i.s.m. HKU.

 • Dinsdag 22 okt.

  Thriving Planet

  Hoe ontwerp je op zo’n manier dat je de aarde niet verder uitput? Hoe ga je om met een wereld waarin de markt en mode de snelheid bepalen en de consument geneigd is om steeds weer wat nieuws te kopen? Over circulair ontwerp en meer!

 • Woensdag 23 okt.

  Digital Future

  In de toekomst vinden leren, informeren en ervaren op nieuwe manieren plaats. We ontwerpen voor nieuwe vormen van content, waarin we ons onderdompelen in immersieve werelden. Wat speelt er momenteel, en wat komt eraan?

 • Donderdag 24 okt.

  Health & Well-being

  We willen met zijn allen gezond zijn en blijven, zowel mentaal als fysiek. Toch is het geen gegeven dat dat ook gaat gebeuren; met een hogere gemiddelde leeftijd en een prestatiesamenleving, staan we voor de nodige ontwerpuitdagingen.

 • Vrijdag 25 okt.

  Equal Society

  Te vaak wordt er vanuit gegaan dat wat ontworpen is, voor iedereen op eenzelfde wijze toegankelijk is. Dat zorgt ervoor dat grote groepen niet betrokken worden, om verschillende redenen. Hoe zorg je dat ontwerp wél inclusief is? Met onder andere een project gedragen door een consortium van kennisinstellingen en creatieve industrie; Active Inclusive Design.

Het laatste Design Innovation Sessions nieuws

Niets missen van updates en programma-toevoegingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Klik hier

En volg CLICKNL op LinkedIn.