CHARGE 2019

Gezonder ouder worden, duurzame energie, zuinig omgaan met natuur en grondstoffen, een veilige leefomgeving, emissieloos OV en voldoende schoon water. Als creatieve industrie hebben we de verantwoordelijkheid om hieraan bij te dragen. En met het gloednieuwe programma IDOLS*, gaan we meteen aan de slag!

MELD JE HIER AAN

Op CHARGE, 13 juni in de Social Impact Factory in Utrecht, introduceren we de maatschappelijke thema’s van het missiegedreven innovatiebeleid. Daarnaast lanceren we IDOLS*: een prachtkans om aan mee te doen, zodat jij de komende jaren mee voorop loopt. Niet lullen, maar poetsen.

Increasing Demand by Offering LearningS, of IDOLS*, is een gloednieuw programma van de Federatie Creatieve Industrie. Ontmoet opdrachtgevers met maatschappelijke vraagstukken, en schrijf je in als mogelijke partij binnen een consortium van opdrachtnemers, met een budget tot 100k!

IDOLS* is in het kader van arbeidsmarktverruiming in het leven geroepen. En met het oog op de kansen die het missiegedreven innovatiebeleid gaat brengen, is dit het moment om ook daadwerkelijk van start te gaan. Binnen een van de projecten in het programma doe jij als professional onmisbare ervaring op; met het samenwerken als consortium binnen maatschappelijke vraagstukken én het werken voor diverse opdrachtgevers. De opdrachtgevers -en hun vraagstukken- worden met zorg gekozen voor dit programma, en ze worden gecoached in hun opdrachtgeverschap. Zo zijn we aan het eind van de rit niet alleen ervaringsdeskundig, maar hebben we ook prachtvoorbeelden van de waarde van de creatieve en culturele sector!

Creatieve en culturele bedrijven, maar ook andere partijen zoals onderzoekers en partijen uit andere sectoren, krijgen de kans om zich in te schrijven voor de consortia binnen deze projecten die gedurende het jaar gaan lopen.

PROGRAMMA

13.00 Inloop

13:30 Welkom

14.00 Vier sprekers over hun innovatieve projecten

  • Veiligheid: Alex Tavasolli – Vergeet Mij Niet | Enliven Media
  • Voedsel: Chantal Engelen – Kromkommer
  • Energie & Duurzaamheid: Jeffrey Braun – Smart Energy Cities | Afdeling Buitengewone Zaken
  • Gezondheid: Janne van Kollenburg – Data Enabled Design | Philips Design & Eindhoven University of Technology

15.30 Nieuw Project

  • Introductie
  • Kennismaking met vraagstukken en potentiële opdrachten
  • Consortiavorming

17.30 Borrel en inschrijving


Sprekers

Klik op de blokjes om meer over de sprekers te lezen.

Erbij zijn? Meld je dan nu aan!


MELD JE HIER AAN

CHARGE 2019 wordt georganiseerd in samenwerking met federatie CI klein logo