Radical Collaboration R&D Labs

Met het project RADICAL COLLABORATION R&D LABS, dat liep van 1 september 2019 t/m 31 december 2019, deden WDCD & STBY industrieel onderzoek in 6 Research & Development Labs samen met relevante design- en domeinexperts, talenten en belanghebbenden.

Door al deze mensen uit verschillende sectoren gedurende één dag samen te brengen en ze in intensieve sessies te laten samenwerken via design thinking, ontstonden er innovatieve resultaten die anders niet zouden ontstaan. De groepen keken naar de thema’s waarlangs de creatieve sector grote maatschappelijke vraagstukken kan adresseren, zoals klimaat, sociale gerechtigdheid en gezondheid&welzijn. De uitkomsten zijn bepalend voor verdere activiteiten van WDCD, zoals challenges, onderzoeks- en hoger onderwijsprogramma’s.

Hoe is het gegaan?
WDCD en STBY organiseerden 6 R&D Labs (met 25-30 deelnemers per Lab) over de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, waarin deelnemers actief participeerden en waarvan de resultaten online gepubliceerd zijn. In september en oktober 2019 is voorbereidend design onderzoek gedaan. Vervolgens zijn de R&D LABS gestart.

De R&D Labs waren alleen op uitnodiging toegankelijk. Om kwaliteit en effectiviteit te waarborgen werden heel gericht en per onderzoeksthema specifieke experts, ontwerpers, academici, studenten, bedrijven, overheden, NGO’s en belangengroepen geselecteerd en uitgenodigd om een actieve bijdrage te leveren aan het gezamenlijke onderzoek, zowel het voorbereidende onderzoek als tijdens de R&D LABS zelf.

Het ging specifiek om de volgende Labs:

  • Water is Life,
  • Doughnut Economy,
  • Safer Cities,
  • No Waste,
  • Zero Suicide.

Projectbudget €250.000,- waarbij €75.000,- PPS-toeslag wordt ingezet.


Meer toegekende PPS-projecten

Tags: