Nutricia Protein

Dit project betreft een aanvulling (deelproject) op het door NWO reeds gehonoreerde projectvoorstel “Accelerating the transition to plant-based proteins” binnen het programma “Transities en Gedrag”. TU Delft zet met verkregen PPS-toeslag een vierde deelproject in dat bij zal dragen aan de overige drie deelprojecten. Doel is dat dit deelproject niet alleen gebruik maakt van de resultaten uit de drie andere deelprojecten, maar deze op haar beurt ook voorziet van innovatieve frames, ontwerprichtingen.

Het ontwerpend onderzoek in dit programma zal het begrip van de rol van reframing in transitieontwerpprocessen verdiepen. Door systematisch te kijken naar de impact van verschillende soorten frames op verschillende aspecten van het innovatieproces, zal het voorgestelde onderzoek laten zien wat frames kunnen bereiken en als zodanig bijdragen aan meer evidence-based ontwerpmethoden en interventies.

Voor het framecreatie-deel van dit onderzoek zullen de onderzoekers een vergelijkend type ontwerponderzoek toepassen waarin verschillende ontwerpmethoden
opeenvolgend aan elkaar worden getoetst. De implicaties van elke methode zullen zowel kwalitatief als kwantitatief worden getoetst, en zullen zowel proces- (bijv. “Het frame stimuleerde mijn creativiteit”) als resultaat maatregelen (bijv. Originaliteit van de gedragsinterventie)omvatten.

Projectbudget €476.400,- waarbij €80.000,- PPS-toeslag wordt ingezet.


Meer toegekende PPS-projecten

Tags: