Open call: Innofest X SIA

Samen met Innofest geeft Regieorgaan SIA onderzoekers van hogescholen de kans om hun prototype te testen of een experiment uit te voeren op een festival of in een living lab. Hiermee willen ze onderzoek en ondernemerschap stimuleren bij hogescholen en brengen we de resultaten van praktijkgericht onderzoek onder de aandacht. Meld je voor 1 maart 2021 aan!

Innofest
Innofest zet 11 festivals in als living labs voor innovatie. Een festival is een tijdelijke minimaatschappij en er zijn hier - net als in het echte leven - uitdagingen te vinden op het gebied van bijvoorbeeld energie, afval, logistiek, water en voedsel.

Dit maakt festivals de perfecte plek om prototypes te testen, te implementeren en heel veel feedback op te halen in korte tijd. Bijkomend voordeel: deelname aan een festival levert ook veel zichtbaarheid en een groter netwerk op.

In 2020 konden er geen festivals georganiseerd worden. Toch zijn er tests gedaan vanuit hogescholen. Bijvoorbeeld op een camping en in een biergarten.

Financiering van test
Onderzoekers met goede ideeën kunnen binnenkort weer financiering aanvragen voor bijvoorbeeld het voorbereiden van testen, het verder ontwikkelen van prototype en experimenten en de uitvoering op het festival. Het maximale bedrag dat je kunt aanvragen is € 10.000.

Aanmelden
Vanaf eind januari 2021 kun je jouw innovatie aanmelden voor een testplek op een festival of living lab. Aanmelden kan dan tot 1 maart. Houd Regieorgaan SIA in de gaten voor het laatste nieuws en het aanmeldformulier.

Beoordeling
Na de vooraanmelding met motivatie nodigt de jury de meest kansrijke aanmeldingen uit voor de pitchbijeenkomst op 5 maart. Deze middag kun je voor de selectiecommissie je aanvraag verder toelichten.

De commissie oordeelt op basis van deze criteria:

  • Het festival is een logische proeftuin voor dit project
  • Het project is innovatief en koppelt onderzoekskennis van de hogeschool aan ondernemerschap
  • Het project heeft een positieve impact op de wereld
  • Het project heeft een sterk verhaal achter zich en weet hoe ze deze moet (door)vertellen

Kort na de pitchmiddag hoor je of je mag gaan testen op een festival.

Ga naar de website van Regieorgaan SIA voor meer informatie.

Tags: