TU Eindhoven

Caring for Caregivers

Onze zorgmedewerkers zijn goud waard. Dat heeft de COVID-19 pandemie opnieuw aangetoond. Echter, de combinatie van onderbemanning en hoge werkdruk in de sector veroorzaakt meer dan eens psychische klachten. Een burn-out ligt hierdoor al snel op de loer. Al deze aspecten leggen een immens hoge druk op de gehele zorgsector.

DOEL

Binnen dit ontwerpproject hoopt men een prototype te realiseren dat zorgmedewerkers helpt in het vroegtijdig ontdekken en monitoren van geestelijke gezondheidsproblemen. Het bewaken van de mentale gezondheid tijdens dagelijkse bezigheden voor een langere termijn. De focus ligt op het vroegtijdig detecteren van burn-out verschijnselen.

STUDIES

Binnen dit project worden er twee studies uitgevoerd. De eerste onderzoekt de rol van tastbare interfaces binnen het rapporteren van mentale toestanden. Wat is de daadwerkelijke toevoeging van tastbare interfaces als je het vergelijkt met andere vormen van zelfrapportage (bijvoorbeeld via digitale apps)?

De tweede studie onderzoekt of eendimensionale gegevens die voortvloeien uit tastbare interfaces daadwerkelijk kunnen worden gebruikt om te beoordelen of er een burn-out op de loer ligt bij zorgmedewerkers.

Het verbeteren van de mentale gezondheid van zorgprofessionals is een belangrijk en actueel probleem dat nog lange tijd een issue zal zijn. Uitkomsten kunnen bijdragen aan de goede mentale gezondheid van onze o-zo-belangrijke zorgmedewerkers.

Het totale projectbudget is €160.600,-. Hiervan wordt €110.000,- als PPS-programmatoeslag ingezet.


Meer toegekende PPS-projecten

Tags: