Cross-over Create Health

Hoe kunnen we kennis ontwikkelen voor slimme innovaties in de zorg en hun implementatie om gezond en actief ouder te worden en hoe schalen we deze op zonder dat de zorgkosten stijgen? CREATE HEALTH is het cross-overprogramma waarbinnen creatieve industrie en de zorg samen werken aan oplossingen met impact. 

Create Health realiseert haar doelstelling door partijen bij elkaar te brengen, kennis te delen, toegang tot geld te verkrijgen en te ondersteunen bij opschaling. Er is hierbij gekozen voor het grote maatschappelijke thema:”gezond en actief oud worden”. Binnen het gebied van actief en gezond ouder worden, ligt de onderzoek en innovatiefocus op de volgende thema’s:

 1. Homecare and selfmanagement: zo lang mogelijk thuis wonen met dementie.
 2. Preventie overgewicht: leefstijl beïnvloeding ten aanzien van het voorkomen van overgewicht.
 3. Preventie eenzaamheid: voorkomen van eenzaamheid bij kwetsbare ouderen vanuit de participatiegedachte.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Create Health en toegang krijgen tot alle Create Health netwerkbijeenkomsten en call informatie? Dat kan!

Meld u nu aan voor de maandelijkse Create Health nieuwsbrief via createhealth@clicknl.nl.

Lopende projecten

Op 17 december 2015 zijn de eerste 2 crossover projecten gehonoreerd uit de call Langer zelfstandig functioneren met dementie: FIT en Roodkapje.

Lees meer over deze projecten op de projectpagina’s op deze website:

Uitvoering

Kwartiermaker van Create Health, Yolanda Gagliardi, heeft via gesprekken met de regio’s in Nederland, behoeften, relevante showcases, onderzoeks- en implementatielijnen, investeringen en gewenste samenwerkingen zowel publiek als privaat t.a.v. de actielijnen  zichtbaar gekregen. Dit leidde tot bovenstaand programma en een eerste open call, die op 1 juni 2015 is gepubliceerd en betrekking heeft op de actielijn ‘Langer zelfstandig functioneren met dementie”. In 2016 is een nieuwe call in voorbereiding op alle 3 de actielijnen.

Tijdlijn

 • 26 oktober 2016: Presentatie tijdnes CLICKNL DRIVE (info volgt)
 • 23 – 27juni: Expertmeeting
 • 7 juni 2016: Netwerkbijeenkomst en nieuwe call.
 • 15 december 2015: Bekendmaking gehonoreerde projecten 1e call d.m.v. persbericht getiteld Samenwerking Topsectoren levert 1,4 miljoen op voor onderzoek naar zelfstandigheid bij dementie
 • 21 oktober 2015: Een tweede netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd tijdens CLICKNL Drive Festival (onderdeel van Dutch Design Week) getiteld Design voor het gebruik van zelfmanagement tools. Lees meer
 • 4 juni 2015: MIX en MATCH n.a.v. de opening call tijdens de Breakthrough bijeenkomst van UCREATE
 • 1 juni 2015: Publicatie Call Langer Zelfstandig Functioneren met Dementie 
 • 22 april 2015: Tijdens een netwerkbijeenkomst waar partijen elkaar ontmoeten, showcases uitwisselen en oproepen doen tot samenwerking wordt de eerste call op hoofdlijnen toegelicht. Tijdens deze bijeenkomst doet Daan Bultje van Healthy Ageing Network North Netherlands (HANN) de oproep aan mensen ook mee te werken aan de verdere uitwerking van de actielijn Leesfstijl/preventie obesitas.
 • 15 februari 2015: Expertmeeting Dementie. Bekijk de video
 • 15 december 2014: Creatieve ondernemers en zorgprofessionals komen samen om vraagstukken uit de zorg aan te pakken, tijdens Mix&Match Monday van KvK. Lees meer
 • 22 oktober 2014: Kick off CREATE HEALTH. Jann de Waal (CLICKNL), Edvard Beem (LSH Plaza) en Aad Koster (ActiZ) voor de uitvoering van het programma Create Health. Lees meer
 • 23 juni & 1 juli 2014: Om inhoudelijk aan het programma te bouwen zijn twee workshops georganiseerd. Lees meer

MEEDOEN OF VRAGEN?

Voor vragen of suggesties kunt u contact opnemen met: Yolanda Gagliardi, createhealth@clicknl.nl

Kernpartners

Schermafbeelding 2016-05-30 om 19.02.42Partners bij de realisatie van de calls:

Schermafbeelding 2016-05-30 om 19.06.26