SIA: KIEM 2018

KIEM-hbo staat open voor verkennend onderzoek van hogescholen in samenwerking met het mkb en de publieke sector. Aanvragen sluiten aan op de innovatieagenda’s van de topsectoren of onderwerpen op het gebied van 21st Century Skills of Circulaire Economie.

KIEM-hbo biedt de kans met (nieuwe) samenwerkingspartners verkennend onderzoek te doen zoals haalbaarheidsstudies. Mogelijke uitkomsten van projecten zijn nieuwe onderzoeksaanvragen, netwerkactiviteiten, prototypes, testen, (business)modellen, methoden, werkwijzen, demonstrators, processen, productconcepten en dienstconcepten.

Voor wie is het?
Door de overheid bekostigde hogescholen kunnen aanvragen indienen. Lectoren of senior onderzoekers zijn verantwoordelijk voor een aanvraag. Minimaal twee deelnemers vanuit de praktijk nemen deel, minimaal een van deze partners is een mkb’er (met uitzondering van projecten in het thema 21st Century Skills).

Wat kun je aanvragen?
Per project kun je € 20.000,- subsidie aanvragen. De looptijd van het project bedraagt maximaal 12 maanden. De deelnemers binnen het project dragen minimaal € 10.000,- van de totale kosten bij aan het project.

Deze regeling is op dit moment tot nader bericht gesloten.

Meer weten en/of je aanvraag indienen? Dat kan via de website van SIA.