Open call SBIR Nieuwe technologieën 'Een leven lang leren'

Bedrijven en ondernemers worden met deze SBIR-oproep uitgenodigd om een duurzame bijdrage te leveren bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Dit gaat specifiek om het toepassen van 'nieuwe technologieën’ zoals kunstmatige intelligentie (AI) en/of blockchain bij vraagstukken gericht op inclusie en empowerment of een leven lang leren en ontwikkelen. Deadline: 19 oktober 2020.

Denkt mee over de volgende thema's
Thema 1: Inclusie en empowerment
Ongeveer 2,5 tot 4 miljoen Nederlanders hebben moeite om met digitale apparaten zoals de computer, smartphone of tablet te werken. Als overheid ondersteunen we deze mensen graag. Zeker nu de technologische mogelijkheden in het dagelijks leven steeds meer veranderen. Zoals het openbaar vervoer (met de ov-chipkaart), maar ook in de zorg of met de appgroep voor ouders op school. In de coronacrisis én met de versnelling van de digitale transformatie ontstaat druk op het goed betrekken van alle burgers in de digitalisering. Als overheid ondersteunen we graag personen die moeite hebben met het werken met de computer, smartphone of tablet.

Thema 2: Een leven lang leren en ontwikkelen
De coronapandemie versnelt de digitale transformatie. In de toekomst wordt leren anders dan nu. Om deze reden richten we een leven lang leren op de digitale vaardigheden. Ook is hier meer aandacht voor nodig nu meer mensen hun baan verliezen en om- of bijscholing noodzakelijk is.

Looptijd
De oproep is voor SBIR fase 1: haalbaarheidsonderzoek. De looptijd van de opdracht: oktober 2020 - 2e kwartaal van 2022. Belangrijk is dat bedrijven die zich inschrijven ook de motivatie hebben om van hun innovatie een succes te maken en door te gaan als de financiering vanuit SBIR stopt.

Budget
Er is een budget beschikbaar van € 800.000. Voor fase 1 is een budget van € 400.000 (inclusief btw) beschikbaar. Het maximum bedrag per haalbaarheidsonderzoek (fase 1) is € 20.000 (inclusief btw).

Voor fase 2 is eveneens € 400.000 (inclusief btw) beschikbaar voor de ontwikkeling van 5 prototypes, dat is maximaal € 80.000 (inclusief btw) per prototype.

Een offerte indienen
Je kunt vanaf 14 september 2020 tot 19 oktober 2020, 13:00 uur een offerte voor fase 1 indienen.

Voor meer informatie, kijk op de website van RVO.

Tags: