Open Call: SBIR Duurzame isolatiejassen voor de zorg

Door de uitbraak van COVID-19 is in Nederland een grote vraag ontstaan naar persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) die het overbrengen van virussen verminderen. De minister van Medische Zorg en Sport en de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat zoeken naar duurzame alternatieven voor isolatiejassen met leverzekerheid voor Nederland. Hier liggen veel mogelijkheden voor de creatieve industrie! Hou jij je bezig met bijvoorbeeld circulair ontwerp, nieuwe materialen of textiel? Dan heb jij misschien wel dé oplossing voor ogen. Dien uiterlijk 14 december je offerte in.

Looptijd opdracht
De looptijd is van oktober 2020 tot het eerste kwartaal 2022. Als de financiering vanuit de SBIR stopt, is het belangrijk dat je als bedrijf ook de motivatie hebt om van je innovatie een succes te maken en door te gaan.

Fase
De oproep betreft voor SBIR fase 1: haalbaarheidsonderzoek. Voor uitleg van de fasen en de procedure, zie pagina 'Hoe werkt SBIR?' op de website van RVO.

Budget
Er is een totaal budget beschikbaar van € 1.000.000. Voor fase 1 is een budget van € 150.000 (inclusief btw) beschikbaar. Het maximum bedrag per haalbaarheidsonderzoek (fase 1) is € 25.000 (inclusief btw). Voor fase 2 is € 850.000 (inclusief btw) beschikbaar, het maximumbedrag per projectvoorstel wordt nader bepaald.

Een offerte indienen
Je kunt vanaf 5 oktober 2020 tot uiterlijk 14 december 2020, 13:00 uur een offerte voor fase 1 indienen.

Informatiebijeenkomst
Op 25 november 2020 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via Webex een informatiebijeenkomst.

Kijk op de website van RVO voor meer informatie over de bijeenkomst en de call.

Tags: