Open call: Living apart together

In een tijd waarin het COVID-19 virus wereldwijd het publieke leven in de greep heeft en ons stadsleven radicaal verandert, is ‘social distancing’ de nieuwe norm. RAUM is op zoek naar installaties voor de publieke ruimte, die aanzetten tot sociale uitwisseling tussen mensen die elkaar niet kennen en waarbij anderhalve meter afstand wordt gewaarborgd. Creatieve makers kunnen tot en met 1 juni 2020 een voorstel insturen.

De 1,5 meter-samenleving lijkt de komende tijd nog van kracht te blijven. Wanneer het culturele stadsleven stilstaat en iedereen zoveel mogelijk thuisblijft en thuiswerkt, hebben steeds meer mensen last van sociale eenzaamheid.

Stuur je voorstel in
RAUM kijkt uit naar het ontvangen van voorstellen die geschikt zijn voor het plein van RAUM of in een mobiele vorm mensen kan opzoeken in de publieke ruimte van de wijk in Utrecht. Het plan moet toegankelijk zijn voor een zeer brede doelgroep en als de installatie in verbinding staat met een virtuele omgeving, is dat een pré. Voor de uitvoer wordt professionele begeleiding aangeboden en een budget en honorarium beschikbaar gesteld.

Meer info en stuur in

Tags: