Open Call Internet tegen Corona

We zijn in een uitzonderlijke situatie beland met het uitbreken van COVID-19. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven, ook vanuit de tech hoek, worden gerealiseerd om elkaar te helpen. Het SIDN fonds draagt graag bij aan sterke internet oplossingen die hulp kunnen bieden in deze crisis.

Oproep sterke initiatieven
Ze zijn op zoek naar sterke initiatieven van teams die met inzet van hun expertise en kennis de coronacrisis te lijf willen gaan. Met name op het gebied van:

  • Inzicht & grip op de situatie
    Initiatieven die op een verantwoordelijke manier inzicht en grip proberen te krijgen op wat nu gebeurt. Met betrekking tot de pandemie zelf en hoe we hier mee omgaan. Door nu goede data en kennis te verzamelen (op een verantwoorde manier), kunnen we daar beter op inspelen. Denk aan citizen science of andere vormen van slim georganiseerde, hoogwaardige en verantwoordelijke (realtime) vormen van dataverzameling en data delen. In combinatie met de inzet van AI kunnen we een bijdrage leveren aan om de missie van kennisinstituten en overheden om de uitbraak te vertragen en goed inzicht te krijgen in de pandemie. Zowel op medisch gebied, als daarbuiten.

  • Betrouwbare en veilige digitale oplossingen
    Oplossingen die zorgvuldig omgaan met data en waarop we echt kunnen vertrouwen qua privacy en veiligheid nu we op grote schaal gebruik maken van internet om thuis te werken, leren en te leven.
    We roeien nu allemaal met de riemen die we hebben en maken gebruik van beschikbare middelen en platforms die er al zijn. Dat zijn er gelukkig heel veel. Een risico is echter dat we daarbij andere belangen, zoals veiligheid en privacy, uit het oog verliezen door juist die platforms en apps te gebruiken die onveilig zijn dan wel onze gegevens voor allerlei doeleinden gebruiken. Met name in het publieke domein is het goed om hier kritisch naar te kijken.

De call
De call staat in principe open tot 30 juni 2020 (afhankelijk van de omstandigheden).

Binnen de call is het SIDN fonds specifiek op zoek naar projecten die een substantiƫle bijdrage kunnen leveren aan de uitdagingen waar we nu voor staan. Denk hierbij aan grotere, reeds beproefde projecten (bijdragen tot max 75.000 euro voor doorontwikkeling van een bestaand proof of concept, kansrijke concepten of resultaten van (wetenschappelijk) onderzoek naar bruikbare toepassingen).

Daarnaast kunnen ook kleine experimenten aanvragen (bijdragen van max 10.000 euro) om te komen tot een proof of concept, demo, pilot of experimenteel ontwerp.

Meer info, de voorwaarden en indienen
Voor meer informatie over de call en de voorwaarden, en voor het indienen van je voorstel, kijk je op de website van het SIDN fonds.