Oproep

Meld je vóór 28 februari aan: 'Creative Impact Fund'

Met het Creative Impact Fund ondersteunt CIRCE professionals uit de culturele en creatieve sector. De nadruk ligt op de uitvoering of verdere ontwikkeling van ondernemende projectideeën die werken aan innovatieve oplossingen voor de belangrijkste problemen en uitdagingen van het heden en de toekomst.

In totaal zal het Creative Impact Fund 13 ondernemende innovatieprojecten financieren, waaronder vijf projecten waarvan de oplossingsrichtingen in de praktijk zijn getest en klaar zijn voor de volgende ontwikkelingsstap, en acht projectideeën die een proof of concept van hun eigen project willen bereiken.

Wie kan een aanvraag indienen?
Kunstenaars, ondernemers, studenten en andere actoren en tijdelijke samenwerkingsverbanden uit alle creatieve velden met een missiegerichte innovatie of gedurfd idee voor echte impact in de wereld kunnen een aanvraag indienen. Het Creative Impact Fund stimuleert creatieve en innovatieve benaderingen voor het oplossen van actuele maatschappelijke uitdagingen uit alle sectoren van de culturele en creatieve industrie. Voorwaarde is een bedrijfslocatie of woonplaats in één van de 46 staten van de Raad van Europa of Kosovo.

5 projecten voor schaalbare oplossingen:
Ondernemersprojecten die al met succes in de praktijk zijn getest, kunnen in het Creative Impact Fund worden ondersteund met maximaal 200.000 euro om de volgende ontwikkelingsstap te zetten met hun bedrijf of project.

8 projecten voor proof-of-concept:
Ondernemende projectideeën die gericht zijn op een proof-of-concept krijgen de kans om het potentieel van hun oplossingsaanpak te bewijzen in het Creative Impact Fund met een financiering van maximaal 50.000 euro.

Mogelijke actiegebieden:
Het Creative Impact Fund ondersteunt projectvoorstellen die innovatieve benaderingen ontwikkelen voor huidige en toekomstige uitdagingen en potentiële crises. De volgende lijst geeft een overzicht van mogelijke actieterreinen. Inhoudelijk kan de nadruk ook op andere gebieden worden gelegd, mits de maatschappelijke impact van het projectidee overtuigend kan worden aangetoond.

  • De Europese gedachte - Relevantie en veerkracht na Brexit
  • Klimaatverandering en aantasting van het milieu - De dringende behoefte aan actie en coördinatie
  • Globalisering en diversiteit - Naar een diverse en inclusieve groei
  • Sociale ongelijkheid, waarde- en solidaire economieën - Mogelijkheden voor een eerlijkere samenleving
  • Oplossingen voor pandemieën - Impactbeperking en preventie
  • Demografische veranderingen en vergrijzende democratieën - Uitdagingen aangaan en kansen grijpen
  • Technologie, digitale en sociale transformatie - Voorbereiding op de komende ontwrichting

Deelnemen?
Vul het aanmeldformulier vóór 28 februari in. Door dit formulier in te vullen, krijg je toegang tot de aanmeldingsportal. De aanmeldingsportaal is geopend van 1 maart tot 10 maart. Wees dus op tijd!

Ga naar het formulier en lees hier meer over deze oproep.

Tags: