Innovatieve onderzoeksresultaten naar de markt

NWO: call Take-off

Take-off is een programma voor het stimuleren en ondersteunen van bedrijvigheid en ondernemerschap vanuit de wetenschap. Per jaar is er een voorjaar- en een najaarsronde die openstaat voor starters. Deze open calls bieden financieringsmogelijkheden voor ondernemende onderzoekers aan NWO-erkende onderzoeksinstituten, hbo-instellingen en onderzoekers gebruikmakend van kennis van TO2-instellingen.

Innovatie binnen alle wetenschapsgebieden
Het doel van Take-off is het creëren van innovatieve bedrijvigheid gebaseerd op de kennisontwikkeling en kennisbenutting door onderzoekers aan kennisinstellingen. Dat kan gaan om product-, proces-, zorg- of diensteninnovatie in de breedste zin van het woord en binnen alle wetenschapsgebieden. Van bèta en techniek, life sciences tot alfa en gamma.

Overbruggen 'funding gap'
Waardevolle onderzoeksresultaten dreigen soms onbenut te blijven omdat kennis en innovaties lastig hun weg vinden naar de markt. Financiering is nodig om de kloof tussen het onderzoek en de markt te overbruggen. Het programma Take-off overbrugt deze 'funding gap' in de vroege fase van een onderneming.

Er zijn financieringsmogelijkheden voor drie soorten starters:

  • Academische (WO-)starters
  • Hbo-starters
  • Innovatieve starters met TO2-kennis

Tijdspad Take-off voorjaar 2019
Onderstaand tijdspad is van toepassing op alle calls van de voorjaarsronde Take-off 2019, m.u.v. de Voorjaarsronde Take-off HBO fase 1: haalbaarheidsstudies.

  • Deadline indienen intentieverklaringen: 5 februari 2019, 14:00 uur CET.
  • Deadline indienen uitgewerkte aanvragen: 5 maart 2019, 14:00 uur CET (intentieverklaring is verplicht om een uitgewerkt voorstel in te kunnen dienen).
  • Interviews met de aanvragers: 6 mei tot 31 mei 2019
  • Publicatie honoreringen: 21 juni 2019 (onder voorbehoud).

Kijk voor meer informatie over deze call op de website van NWO.

Tags: