SBIR

Call serious games: Beter functioneren door betere keuzes

Oproep voor ondernemers om games te ontwikkelen die mensen helpen beslissen bij lichamelijke, geestelijke en/of sociale keuzes. Het gaat om hulpmiddelen die patiënten in het dagelijks leven thuis, in de buurt, op school, op het werk of tijdens hobby’s kunnen gebruiken.

Personen met een of meerdere ziekten of aandoeningen staan – bewust en onbewust - de hele dag voor keuzes die ze moeten maken door hun toestand. Per dag en per situatie verschillen deze keuzes, afhankelijk van persoonlijke- en omgevingsfactoren. De beslissingen nemen zij vaak zelf of met hulp van hun (mantel)zorgers of zorgverleners.

De te ontwikkelen serious games moeten de patiënten gaan helpen bewuste keuzes te maken en zo de regie over hun eigen leven te nemen. De games dragen ook bij aan de missie van de Maatschappelijke Uitdaging ‘Gezondheid en Zorg’: vitaal functionerende burgers in een gezonde economie. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de Topsector Life Sciences & Health (LSH) willen een aantal praktijklocaties (proeftuinen) aan gaan bieden, om de prototypes te testen. De oproep is voor fase 1: haalbaarheidsonderzoek.

Praktische informatie
Van 24 september 2018 tot en met 14 november 2018, 13:00 uur kun je een projectvoorstel indienen.

Op donderdag 18 oktober 2018 is er een informatiebijeenkomst over deze call bij het ministerie van EZK in Den Haag.

Meer informatie over deze call vind je op de website van RVO.