Modint - SIM

Eén van de belangrijkste doelstellingen van CLICKNL is het vergroten van het aantal bedrijven in de bedrijfstakken van de creatieve industrie dat deelneemt aan op innovatie gerichte projecten en samenwerkingsverbanden. De MIT Innovatiemakelaars regeling speelt hierop in. Dit leverde prachtige cases en resultaten op! Hier kijken we naar een case van Modint: SIM (Supply Chain Information Management).

Als we kunnen volgen, bewijzen en vastleggen waar sociaal en qua milieu verantwoordde sinaasappelsap vandaan komt, kunnen we dat dan ook voor een spijkerbroek? Hoe kan transparantie in de kledingketen vastgelegd worden in een betrouwbaar informatiesysteem zoals in de foodsector is ontwikkeld? Modint expertise is ingebracht om datamanagement bedrijf SIM (Supply Chain Information Management) hierover te adviseren.

Modint ondersteunde SIM in het uitbreiden van de bestaande SIM systematiek van de foodsector met de kenmerken van de inkoop van kleding.
Ze droegen bij aan onderzoek naar de toepassing van blockchain technologie en inventarisatie van audits en certificaten die vastgelegd moeten kunnen worden. Ook adviseerden ze over onderzoek naar de herkomst van grondstoffen, textiel en textielproducten.

En nu?
Momenteel wordt onderzocht of het resultaat van de innovatie door Modint, SIM, een NGO en een aantal eerste gebruikers verder ontwikkeld en getest kan worden in een Fonds Verantwoord Ondernemen (FVO) traject van RvO.

Lees meer

 • iStock-637394534 festival

  Tensail - Innofest

 • iStock-1089326536 vrouw rok dans mode

  Modint - digitale productontwikkeling voor de mode industrie

 • iStock-546000196 textiel stof mode fashion

  Modint - SIM

 • CoverStories

  MediaPerspectives - Coverstories

 • NL NextFashion & Textiles

  Modint - Figuranova foundation

 • iStock-494388654 festival mensen people crowd cultuur

  Open House - EVI