Europa: Bij wie kun je waarvoor terecht?

Als je internationaal wilt samenwerken kunnen onderstaande organisaties je daar bij helpen.


De Internationale Support Index

Voor wie: individuele makers en ondernemers

De International Support Index is een gids die jou als individuele maker, organisatie of consortium in de creatieve industrie helpt om jouw internationale ambities te realiseren. Deze website brengt in kaart welke financiƫle en niet-financiƫle regelingen je daarbij kunnen ondersteunen. Je vindt er een overzicht van projectsubsidies, vouchers, residenties en adviesgesprekken die goed van pas kunnen komen bij het realiseren van verschillende internationale ambities. Deze index is een initiatief van Creative Holland, Dutch Culture en Het Nieuwe Instituut.

Handige links


Creative Holland

Voor wie: ondernemers

Om bedrijven met internationale ambities verder te helpen hebben wij Creative Holland opgezet: het samenwerkingsverband waarbij overheden, kennisinstanties en brancheverenigingen nauw samenwerken ter verbetering van de internationale positie van de Nederlandse creatieve industrie. Creative Holland bestaat uit: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, Ministerie van Buitenlandse Zaken, RVO, DutchCulture, Het Nieuwe Instituut, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Federatie Creatieve Industrie.

Handige links


Erasmus+

Voor wie: ondernemers en onderzoekers

De Europese Unie ondersteunt met Erasmus+ de educatieve, professionele en persoonlijke ontwikkeling van deelnemers in de sectoren onderwijs, training, jeugd en sport, in Europa en daarbuiten. Het programma biedt mensen van alle leeftijden de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen in binnen- en buitenland.

Handige links


Creative Europe Desk

Voor wie: creatieve professionals, ondernemers en onderzoekers

De Creative Europe Desk is het service- en informatiepunt voor het Europese Creative Europe programma in Nederland. Je kunt bij de Desk terecht voor:

  • informatie over de regels, procedures en deadlines van de diverse regelingen voor de culturele en audiovisuele sector;
  • advies en begeleiding bij het aanvragen van subsidie;
  • hulp en/of bemiddeling bij het zoeken naar specifieke informatie en/ of * samenwerkingspartners uit andere Europese landen;
  • informatie over andere Europese fondsen en aanvullende financiering.

Handige links


Dutch Culture

Voor wie: creatieve professionals, ondernemers en onderzoekers

DutchCulture is de netwerk- en kennisorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Als je internationale culturele ambities hebt, kan DutchCulture je helpen om internationaal voet aan de grond te krijgen. Ze geven informatie, advies en training over internationale culturele samenwerking en verbinden culturele en creatieve professionals, organisaties, overheden en netwerken met elkaar en met internationale partners in het kader van internationale culturele samenwerking.

Handige links


Team IRIS - (RVO) - Horizon Europe contactpunt

Voor wie: Iedereen die deel wil nemen in Horizon Europe

Team Iris van RVO staat klaar om te helpen met internationale samenwerking. De meeste programmalijnen binnen Horizon Europe hebben binnen Team Iris een contactpersoon voor Nederland (National Contact Point).

Handige links


Enterprise Europe Network

Voor wie: Ondernemers

Het Enterprise Europe Network helpt bedrijven te innoveren en te groeien op internationale schaal. Het is 's werelds grootste ondersteuningsnetwerk voor kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) met internationale ambities.

Het netwerk is actief in meer dan 60 landen wereldwijd. Het brengt 3.000 experts samen van meer dan 600 aangesloten organisaties - allemaal bekend om hun uitmuntende bedrijfsondersteuning.

Handige links: