Het begint pas ná de verkoop. In een circulaire economie kijk je verder dan ‘morgen klaar’: de winst van een product zit hem niet meer in het produceren en verkopen. Rond het leven van een product kan op vele manieren waarde worden gecreëerd, voor bedrijven, gebruikers en leefomgeving. En wie zich richt op gebruik in plaats van verbruik, en op het cultiveren van waarde in plaats van verkopen, herkent nieuwe uitdagingen en businesskansen.

Nieuwe vormen van waardeketens zijn onmisbaar, net als het samen optrekken van creatieve industrie en maakindustrie, van business en design. Volgens CIRCO begint de ontwikkeling van nieuwe waarde bij ondernemers, en is design daarbij de motor om tot circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen.

Meedoen
Circular Business Design Tracks, Circular Design Classes en een community: ontdek nieuwe kansen voor jouw bedrijf en zet circulaire business in gang met een circulair design aanpak. Leer de ins & outs van circulair design, oefen de toepassing en spar over wat voor rol jij kunt innemen, en sluit je aan.

Wie is CIRCO
CIRCO vormt ‘een beweging’, gevoed door de groeiende community rond ‘creating business through circular design’ van ondernemers en bedrijven uit de maakindustrie en de creatieve industrie, onderzoekers, beleidsmakers, studenten. De aanpak van de CIRCO Tracks en Classes is ontwikkeld door het CIRCO kernteam en wordt uitgevoerd in samenwerking met het CIRCO Trainersnetwerk en diverse branche- en regio organisaties. CIRCO is partner van het ondernemersnetwerk Nederland Circulair!.

Kijk op www.circonl.nl voor meer informatie over CIRCO - en om je aan te melden voor de verschillende tracks en classes.

 CIRCO Clickbanner 4:2 verhouding

  • CIRCO op DDW: Embassy of Circularity

    CIRCO op DDW: Embassy of Circularity