Closed loop mode

HvA/Amfi heeft project toegekend gekregen in kader van KIEM-VANG regeling voor productietechnieken voor het Closed Loop Mode project.

Binnen dit onderzoeksvoorstel zoeken we naar mogelijkheden om van modeafval naar een nieuw modeproductiesysteem te gaan. De gemiddelde levensduur van een kledingstuk wordt steeds korter en soms wordt dit zelfs al na één keer dragen weggegooid. Door de toepasbaarheid van een nieuwe productiesysteem te onderzoeken wordt een circulair systeem van het biotisch materiaal uitgebreid. Dit wordt gedaan om zoveel mogelijk materiaal van de kledingafvalberg met waardebehoud te hergebruiken.

In de werkpakketten zullen samenwerkingen tussen partners in verschillende disciplines en expertises inzichten geven in zowel de technisch als financieel haalbaarheid van dergelijke systemen. Dit om samen een eerste verkenning te maken om tot een haalbaar onderzoeksplan te komen voor verduurzaming van de mode-industrie.

Partners / deelnemers:

Met de KIEM-VANG regeling worden ondernemers en onderzoekers in staat gesteld samen te werken aan praktijkgericht onderzoek gericht op concrete innovaties op het gebied van circulaire economie die bijdragen aan de VANG-doelstellingen van het ministerie van infrastructuur en milieu (I&M). KIEM staat voor Kennis-Innovatie Mapping in het mkb, het bevorderen van kenniscirculatie tussen hogescholen en ondernemingen. De regeling is gericht op het ondersteunen van kleine, doelgerichte onderzoeksprojecten die concrete kansen voor circulaire economie benutten.

 • iStock-623741822 man run old

  Toekenningen Create Health

 • create_health_klein

  Call: Create Health – Kennisbasis e-health voor gezond en actief ouder worden

 • granny-2347552 1920 oma ouderen elderly

  FIT: zelfstandig met dementie

 • Roodkapje Screenshot

  Roodkapje

 • schermafbeelding-2016-12-09-om-12-18-03

  Video: Succesvolle inspiratiedag voor cross-over project FIT