Nieuws

Start nieuwe editie WORTH Project

Na een succesvolle pilot gaat komende september het WORTH-project weer van start. Geïnspireerd door de ontwerper Charles F. Worth – een pionier op het gebied van Haute couture, initieert het WORTH project partnerschappen tussen ontwerpers en ondernemingen in de mode, textiel, etc. uit verschillende EU-lidstaten om innovatieve nieuwe producten te creëren. Het Worth project wordt gesteund door de European Commission’s Directorate-General for Enterprise & Industry en gefinancierd vanuit de Competitiveness and Innovation Framework Programme (CIP), dat gericht is op het stimuleren van het concurrentievermogen van Europese ondernemingen.

Kijk voor meer informatie over het project en hoe de aanmelding in z’n werk gaat op de website of download de brochure in de rechter download kolom. 

Eerdere projecten
ElastauHasselt en Neffa zijn twee jaar geleden in aanmerking gekomen voor een subsidie in het kader van de pilot-editie van het WORTH project.  Samen ontwikkelden zij een prototype gericht op de integratie van OLED (vanuit POLEOT) op elastieken banden. Door het ontwerpen van een kledingstuk met deze licht-gevende elastieken banden kan de functie van deze verlichtingselementen worden gebruikt voor bijvoorbeeld veiligheidsdoeleinden, reclame, entertainment, etc. Voor meer informatie over dit project, klik hier