circular design class

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in je rol bij het realiseren van circulaire producten en services.

Meedoen aan een Class? De volgende edities zijn op 18 mei (verpakkingsontwerpers) en 22 juni (zelfstandig ontwerpers). Meld je nu aan!  Volg CIRCO voor updates via Facebook, Twitter of LinkedIn.

Class1De inhoud van de Class is gebaseerd op het onderzoek en boek “Products that Last” (TU Delft, 2014) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën, die associate professor Conny Bakker en senior researcher Marcel den Hollander zullen toelichten. Ook zal er gewerkt worden met praktijkvoorbeelden van koplopers.

De circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën passen we vervolgens toe op jouw eigen situatie. Op basis van de principes van ‘Products that Last’ maken we nieuwe concepten voor bestaande producten en diensten die jij / je bureau heeft ontworpen.

Om je nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

Class2

PRAKTISCHE INFORMATIE

Data
– Circular Design Class voor verpakkingsontwerpers: 18 mei 2017
– Circular Design Class voor zelfstandig ontwerpers: 22 juni 2017
Tijden 
9.00 tot 17.30 uur
Kosten Kosten per deelnemer bedragen 100 € excl. BTW. Dit kortingstarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Aantal deelnemers per serie Max 15 ontwerpers
Inschrijven Schrijf je in via de aanmeldpagina.
Workshop leiding De Class wordt gefaciliteerd door Partners for Innovation (Siem Haffmans) en Circle Economy (Simone Gager)
Organisatie
 CIRCO: CLICKNL | DESIGN, Reversed Concepts, Nuovalente, Partners for Innovation, Circle Economy, Implement Circular Economy
Vragen? Stuur voor vragen een e-mail naar circo@clicknl.nl

Class3 Fotografie: Chantal Bekker