CIRCO

CIRCO creating business through circular design versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor.
In CIRCO werken bedrijven en ontwerpers samen aan concrete circulaire business en delen ze nieuwe kennis en inspiratie in events en online via circulairondernemen.nl.

Op dit moment zijn de data voor de CIRCO Tracks en Classes 2017 nog niet bekend. Interesse? Volg ons op Facebook, Twitter of de LinkedIn groep van NLCirculair.

 

WAAROM CIRCO?

In een circulaire economie kijk je verder dan ‘morgen klaar’.

De winst van een product zit hem niet meer in het produceren en verkopen. Want daarna begint het pas. Rond het leven van een product kan op vele manieren waarde worden gecreëerd, voor bedrijven, gebruikers en leefomgeving. Wie zich richt op gebruik in plaats van verbruik, en op het cultiveren van waarde in plaats van alleen het verkopen, herkent nieuwe uitdagingen en businesskansen. Design is daarbij de motor om tot circulaire producten en diensten te komen.

CIRCO helpt jou als bedrijf of ontwerper op weg.

Met CIRCO ga je aan de slag om nieuwe kansen te ontdekken en circulaire business in gang te zetten. In actieve workshops komen we samen tot nieuwe producten, diensten en businessmodellen. Nieuwe inzichten, inspiratie en best practices delen we in events en op de community site circulairondernemen.nl.

startpagina

HOE KUN JE MEEDOEN?

Circular Business Design Track

In een serie van drie workshops helpt CIRCO jou als bedrijf of ontwerper op weg om samen nieuwe kansen te ontdekken en circulaire business in gang te zetten. Na afloop heb je zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen aan te beginnen. Lees meer

Circular Design Class

In deze eendaagse training leer je als ontwerper alle ins & outs over ‘circular design’. Wat zijn de principes van de circulaire economie, waarom is het interessant voor jou en je opdrachtgever en hoe neem je jouw belangrijke rol als ontwerper in? Je gaat concreet aan de slag met circulaire business modellen en ontwerpstrategieën, waarbij het TU Delft onderzoek “Products That Last” vertrekpunt is. Lees meer

Circular Design Challenge

In de Circular Design Challenge gaan ontwerpstudenten  van verschillende ontwerpopleidingen aan de slag om kansen te onderzoeken, inzichten op te doen en ideeën te ontwikkelen voor nieuwe producten, diensten en businessmodellen die passen binnen een circulaire economie. Lees meer

Community

CIRCO deelt kennis, inzichten, inspiratie en contacten op de community site van Nederland Circulair.Volg CIRCO en sluit je aan bij het netwerk: circulairondernemen.nl

Events

CIRCO geeft presentaties door het hele land. Onder meer tijdens de Dutch Design Week 2016. Volg updates op circulairondernemen.nl.

waarom-meedoen

CONTACT

Neem voor vragen contact op met CLICKNL | DESIGN: circo@clicknl.nl

CIRCO wordt georganiseerd door CLICKNL | DESIGN, Reversed Concepts, Partners for Innovation, Nuovalente en Circle Economy in samenwerking met Implement Circular Economy.

 

clicknl|design Circle_Economy_logo_grey_RGB (1)
Reversed-concepts-logo Nuovalente
Partners logo 2016 ice logo

CIRCO is onderdeel van Nederland Circulair!

Nederland Circulair is een initiatief van de RACE coalitie: een groep organisaties die zich tot doel heeft gesteld de ontwikkeling naar een circulaire economie in Nederland te versnellen: Circle Economy, CLICKNL | DESIGN, De Groene Zaak, Het Groene Brein, MVO Nederland in samenwerking met RVO.nl, TNO en Acceleratio. Nederland Circulair! wordt ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Volg Nederland Circulair! op circulairondernemen.nl: dé community over circulair ondernemen.

Logo_NLCE

RO_Logo_2_RGB_pos op wit_x_nl